Árvíz téma

Kitelepítés - Hogyan készüljön fel, hogy készítse fel állatait az árvízre?

WEBBeteg összeállítás - Cs. K. fordító

Ha közeleg az árvíz, akkor kizárólag az Ön és családja biztonsága legyen a legfontosabb. Ha elegendő ideje van, próbálja meg otthonát is felkészíteni az árvízre.

Mi legyen a kitelepítési csomagban?

WEBBeteg összeállítás - Cs. K. fordító

Fontos, hogy elkészítse saját kitelepítési csomagját, amibe minden olyan tárgyat és eszközt beletesz, amire szüksége lehet az otthonától távol árvíz idején.

Élelmiszerbiztonsági jó tanácsok árvíz idején

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A nagy esőzések okozta árvizek, belvizek az óriási anyagi károkon túlmenően élelmiszer­biztonsági kérdéseket is felvetnek. - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján.

Az ÁNTSZ a higiénés szabályok betartására figyelmeztet

MTI

Az árvíz- és a belvízhelyzetre való tekintettel a higiénés szabályok betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a fertőző megbetegedések megelőzése érdekében.

Árvíz után - Hepatitis-A

MTI

Senki sem betegedett meg fertőző májgyulladásban Borsod-Abaúj-Zemplén árvízzel sújtott településein, a hepatitis A vírust sehol sem mutatták ki - mondta Bodnár Judit, az ÁNTSZ észak-magyarországi regionális főorvosa Felsőzsolcán, szerdán.

Tilos a fürdés a megáradt vizekben!

WEBBeteg/ÁNTSZ

Tilos a fürdés a megáradt folyókban, patakokban - áll az ÁNTSZ szombat esti közleményében. A szakemberek úgy tapasztalták, sokan becsülik alá a valós veszélyt.

Árvíz: önkénteseket toboroz a Schönherz Iskolaszövetkezet és a WEBBeteg egészségportál

WEBBeteg

A nagy mennyiségű lehulló csapadék miatt, egy hónapon belül már másodszor alakult ki súlyos árvízhelyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Két héttel ezelőtt sikerült visszaszorítani a megduzzadt folyókat, a hét elején kezdődő újabb esőzések következtében azonban súlyosabb helyzet alakult ki.

Fertőzéseket terjeszthetnek a vizes homokzsákok

MTI

Az árvíz elleni védekezés során felhasznált, homokkal töltött zsákok, amelyek a vízzel is érintkeztek, komoly fertőzésveszélyt jelentenek. A későbbiekben sem a zsákok, sem a homok nem használható fel újra - hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Árvíz - Palackozott vizet fogyasszanak?

MTI

Fertőtlenítésre és az egyéb óvintézkedésre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, mert az ár- és belvizek számos településen teremtettek közegészséget veszélyeztető helyzetet.