• Teljes élet - halláscsökkenéssel - Vajon Ön is érintett lehet?

    Szerző: Siemens Hallásközpont

    A hallásveszteség nagyon sok embert érint szerte a világon, változatos módon. Legtöbbször fokozatosan következik be, ezért eleinte nehéz felismerni, és nehéz elfogadni magát a tényt, hogy valami gond lehet a hallásunkkal. Pedig fontos lenne mielőbb megoldást keresni a problémára.(x)

    A fülünk csodálatos érzékszerv, amely a levegőben terjedő hanghullámokat információként az agyba, érzelemként pedig a szívünkhöz továbbítja. Az alig hallható és a nagyon hangos hangokat egyaránt érzékeli, különbséget tesz köztük a hangerősségük és a távolságuk szerint, és hihetetlenül pontosan képes meghatározni a hangforrás irányát.

    A halláscsökkenés nem csupán sok-sok információtól és örömtől foszthatja meg az érintetteket, hanem idővel negatívan befolyásolhatja kommunikációjukat és a másokkal való kapcsolataikat. Ha a hallássérülést nem kezelik, a páciens fizikai állapota mellett a lelkiállapota is romolhat.

    A HALLÁSVESZTESÉG TÜNETEI

    Többször jelezték már Önnek, hogy

    • túl hangosan hallgatja a televíziót, vagy a rádiót?
    • Ön túl hangosan beszél?
    • a hallásával esetleg problémák lehetnek?

    Gyakran előfordul, hogy

    • nem hallja meg a kapucsengőt, vagy a telefont?
    • zsúfolt, vagy zajos környezetben nehezen érti a beszédet?
    • úgy érzi, mintha a beszélgetőtársa motyogna?
    • megkéri beszélgetőtársait, hogy ismételjék meg mondandójukat?
    • zúg vagy cseng a füle?

    A halláscsökkenés nem szégyen!

    Ha valaki közelre vagy távolra rosszul lát, teljesen természetes, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigálja a problémát. Senki nem lepődik meg ezen. Ezzel szemben a halláscsökkenés tényét sokan szégyellik, úgy érzik, titkolniuk kell mások előtt a „fogyatékosságukat”. Pedig ez óriási tévedés. A személyre szabott hallókészülék ugyanolyan nélkülözhetetlen a hallásveszteséggel élők számára, mint egy jó szemüveg a rászorulóknak.

    Ismerje fel és tegye meg a megfelelő lépéseket!

    Világszerte kb. 500 millió ember él halláscsökkenéssel. Egy felmérés szerint az európai felnőttek 16 százalékának – több mint 71 millió embernek – van 25 dB-nél nagyobb hallásvesztesége. Talán Ön is egy lehet közülük? Ismerje fel a tüneteket, vagy ha bizonytalan, kérje szakember tanácsát! A modern hallókészülék-technológia segítségével tartalmasabbá és kényelmesebbé teheti életét, nehézségek nélkül kommunikálhat, amit családja, barátai, kollégái is nagyra értékelnek majd.  

    Ha úgy gondolja, romlott a hallása, mielőbb jelentkezzen hallásvizsgálatra!

    VÍZÁLLÓ HALLÓKÉSZÜLÉK?

    Igen! Tudta Ön, hogy létezik olyan hallókészülék, amivel úszhat, zuhanyozhat, sőt, a megfelelő tartozékokkal akár kedvenc zenéit is hallgathatja a medencében? Ismerje meg a legerősebb védelmi szintnek (IP 68-as) megfelelő, teljesen vízálló Siemens Aquaris™ hallókészüléket! A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

     

    A biztonságos alkalmazás érdekében olvassa el a dobozban található használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

     

    20 ÉVE MAGYARORSZÁGON – SIEMENS HALLÁSTECHNOLÓGIA

    Két évtizede itthon is elérhetők a csúcsminőségű Siemens hallásrendszerek, amelyek magasan képzett szakemberek közreműködésével jutnak el a páciensekhez. Miben segíthet Önnek a Siemens Audiológiai Technika Kft.? High-tech megoldásainkkal a hallássérültek megfeledkezhetnek hallásveszteségükről, és szinte ugyanúgy élvezhetik a hangok világát, mint az ép hallásúak. Jelenleg két Siemens Hallásközpontban (Budapesten és Kapuváron), továbbá országszerte több mint 100 partnerünknél várjuk a díjmentes hallásvizsgálatra jelentkezőket.

     

    (Siemens Hallásközpont)

    Legutóbb frissült: 2014.07.23 11:11
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Milyen esetben fontos foniáterhez fordulni, még az iskolakezdés előtt?

    A fiatal életkorban jelentkező halláscsökkenés jelentősen nehezíti a gyermek beszédértési és nyelvhasználati képességeinek megfelelő fejlődését, így ha korábban nem tettük, az iskolakezdés előtt mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, ha azt gyanítjuk, hogy gond lehet a gyermek hallásával.

    A nagyothallás okai

    A nagyothallás kialakulása részben korhoz kötött folyamat (a 65 év felettiek egyharmada szenved halláscsökkenésben), ám egyes fertőzések, betegségek vagy gyógyszerek is állhatnak a halláskárosodás hátterében.

    Zúg a füle? Ezek lehetnek az okai

    Zúgás, csengés, ciripelés, duruzsolás - ha tapasztalta már ezeket a hangokat egy csendes szobában ülve, ahol a zajok nem külső forrásból eredtek, akkor valószínűleg fülzúgásban szenved.

    Mi okozhat halláscsökkenést?

    Hallásromlás több okból is bekövetkezhet, lehet átmeneti vagy tartós. Dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus orvost a halláscsökkenés gyakoribb kiváltó okairól és kezelésükről kérdeztük.

    Hallókészülékkel hallani - Boróka igaz története V. rész

    Amikor öt és fél évesen kiderült a kislányról, hogy hallássérült, felmérték, hol tart a beszédfejlődése. A különböző tesztek azt mutatták, hogy szókincsben nem volt lemaradása, de a nyelvtani mondatfűzéssel gondjai akadtak. Elkezdődött Boróka hallásgondozása: megkapta az első próbakészülékét. A hallókészülékkel való hallást azonban tanulni kell, nem elég csupán bekapcsolni a készülékeket. Kitartással és türelemmel viszont feltárulnak a hangzó világ titkai...

    Ha egy anya úgy érzi, baj van, annak utána kell menni... Boróka igaz története IV. rész

    A kislány már öt éves volt, az anyukáját még mindig kételyek gyötörték. Vajon Boróka csupán elmerül a fantáziavilágában és nem figyel, vagy tényleg nem hall? Zsófi érezte, hogy valami nem stimmel, vitte tovább a gyermeket más szakorvosokhoz. Egy váratlanul rossz eredményt hozó szubjektív hallásvizsgálat, majd a többszöri halasztás után elvégzett objektív vizsgálat végül igazolta gyanúját: csaknem három évvel a legelső vizsgálat után kiderült, hogy a kislány hallássérült.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.