Teljes élet - halláscsökkenéssel - Vajon Ön is érintett lehet?

Szerző: Siemens Hallásközpont

A hallásveszteség nagyon sok embert érint szerte a világon, változatos módon. Legtöbbször fokozatosan következik be, ezért eleinte nehéz felismerni, és nehéz elfogadni magát a tényt, hogy valami gond lehet a hallásunkkal. Pedig fontos lenne mielőbb megoldást keresni a problémára.(x)

halláscsökkenés

A fülünk csodálatos érzékszerv, amely a levegőben terjedő hanghullámokat információként az agyba, érzelemként pedig a szívünkhöz továbbítja. Az alig hallható és a nagyon hangos hangokat egyaránt érzékeli, különbséget tesz köztük a hangerősségük és a távolságuk szerint, és hihetetlenül pontosan képes meghatározni a hangforrás irányát.

A halláscsökkenés nem csupán sok-sok információtól és örömtől foszthatja meg az érintetteket, hanem idővel negatívan befolyásolhatja kommunikációjukat és a másokkal való kapcsolataikat. Ha a hallássérülést nem kezelik, a páciens fizikai állapota mellett a lelkiállapota is romolhat.

A HALLÁSVESZTESÉG TÜNETEI

Többször jelezték már Önnek, hogy

  • túl hangosan hallgatja a televíziót, vagy a rádiót?
  • Ön túl hangosan beszél?
  • a hallásával esetleg problémák lehetnek?

Gyakran előfordul, hogy

  • nem hallja meg a kapucsengőt, vagy a telefont?
  • zsúfolt, vagy zajos környezetben nehezen érti a beszédet?
  • úgy érzi, mintha a beszélgetőtársa motyogna?
  • megkéri beszélgetőtársait, hogy ismételjék meg mondandójukat?
  • zúg vagy cseng a füle?

A halláscsökkenés nem szégyen!

Ha valaki közelre vagy távolra rosszul lát, teljesen természetes, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigálja a problémát. Senki nem lepődik meg ezen. Ezzel szemben a halláscsökkenés tényét sokan szégyellik, úgy érzik, titkolniuk kell mások előtt a „fogyatékosságukat”. Pedig ez óriási tévedés. A személyre szabott hallókészülék ugyanolyan nélkülözhetetlen a hallásveszteséggel élők számára, mint egy jó szemüveg a rászorulóknak.

Ismerje fel és tegye meg a megfelelő lépéseket!

Világszerte kb. 500 millió ember él halláscsökkenéssel. Egy felmérés szerint az európai felnőttek 16 százalékának – több mint 71 millió embernek – van 25 dB-nél nagyobb hallásvesztesége. Talán Ön is egy lehet közülük? Ismerje fel a tüneteket, vagy ha bizonytalan, kérje szakember tanácsát! A modern hallókészülék-technológia segítségével tartalmasabbá és kényelmesebbé teheti életét, nehézségek nélkül kommunikálhat, amit családja, barátai, kollégái is nagyra értékelnek majd.

Ha úgy gondolja, romlott a hallása, mielőbb jelentkezzen hallásvizsgálatra!

VÍZÁLLÓ HALLÓKÉSZÜLÉK?

HallásközpontIgen! Tudta Ön, hogy létezik olyan hallókészülék, amivel úszhat, zuhanyozhat, sőt, a megfelelő tartozékokkal akár kedvenc zenéit is hallgathatja a medencében? Ismerje meg a legerősebb védelmi szintnek (IP 68-as) megfelelő, teljesen vízálló Siemens Aquaris™ hallókészüléket! A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

A biztonságos alkalmazás érdekében olvassa el a dobozban található használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

20 ÉVE MAGYARORSZÁGON – SIEMENS HALLÁSTECHNOLÓGIA

Két évtizede itthon is elérhetők a csúcsminőségű Siemens hallásrendszerek, amelyek magasan képzett szakemberek közreműködésével jutnak el a páciensekhez. Miben segíthet Önnek a Siemens Audiológiai Technika Kft.? High-tech megoldásainkkal a hallássérültek megfeledkezhetnek hallásveszteségükről, és szinte ugyanúgy élvezhetik a hangok világát, mint az ép hallásúak. Jelenleg két Siemens Hallásközpontban (Budapesten és Kapuváron), továbbá országszerte több mint 100 partnerünknél várjuk a díjmentes hallásvizsgálatra jelentkezőket.

Hallásvizsgálat

(Siemens Hallásközpont)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Porckorongok Porckorongok

A porckorong-előboltosulás és -kiboltosulás tünetei és kezelése.

A COVID-19 és a máj-, valamint...

Mekkora rizikótényezőt jelent a COVID-19 szempontjából a krónikus máj- vagy hasnyálmirigy-betegség? Szükséges-e ezek fennállta esetén speciális...

Figyelmeztet a WHO

Az utóbbi hetek biztató hírei után fontos figyelmeztetést közölt az ENSZ egészségügyi világszervezete (WHO): az omikron gyors terjedési sebessége...

Milyen esetben fontos foniáterhez...

A fiatal életkorban jelentkező halláscsökkenés jelentősen nehezíti a gyermek beszédértési és nyelvhasználati képességeinek megfelelő...

Mi okozhat halláscsökkenést?

Hallásromlás több okból is bekövetkezhet, lehet átmeneti vagy tartós. Dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus orvost a halláscsökkenés...

Jól hallani jó! Második lépés: a...

A hallásvizsgálat az esetek többségében rövid idő alatt igazolhatja a hallásveszteséget és annak mértékét. Az egyén számára legmegfelelőbb...

Jól hallani jó! Első lépés: a...

Sokat olvashattunk már a hallássérülés első jeleiről és a probléma felismeréséről, de azt is tudnunk kell, hogy ez a folyamat egyénenként...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.