• Teljes élet - halláscsökkenéssel - Vajon Ön is érintett lehet?

    Szerző: Siemens Hallásközpont

    A hallásveszteség nagyon sok embert érint szerte a világon, változatos módon. Legtöbbször fokozatosan következik be, ezért eleinte nehéz felismerni, és nehéz elfogadni magát a tényt, hogy valami gond lehet a hallásunkkal. Pedig fontos lenne mielőbb megoldást keresni a problémára.(x)

    A fülünk csodálatos érzékszerv, amely a levegőben terjedő hanghullámokat információként az agyba, érzelemként pedig a szívünkhöz továbbítja. Az alig hallható és a nagyon hangos hangokat egyaránt érzékeli, különbséget tesz köztük a hangerősségük és a távolságuk szerint, és hihetetlenül pontosan képes meghatározni a hangforrás irányát.

    A halláscsökkenés nem csupán sok-sok információtól és örömtől foszthatja meg az érintetteket, hanem idővel negatívan befolyásolhatja kommunikációjukat és a másokkal való kapcsolataikat. Ha a hallássérülést nem kezelik, a páciens fizikai állapota mellett a lelkiállapota is romolhat.

    A HALLÁSVESZTESÉG TÜNETEI

    Többször jelezték már Önnek, hogy

    • túl hangosan hallgatja a televíziót, vagy a rádiót?
    • Ön túl hangosan beszél?
    • a hallásával esetleg problémák lehetnek?

    Gyakran előfordul, hogy

    • nem hallja meg a kapucsengőt, vagy a telefont?
    • zsúfolt, vagy zajos környezetben nehezen érti a beszédet?
    • úgy érzi, mintha a beszélgetőtársa motyogna?
    • megkéri beszélgetőtársait, hogy ismételjék meg mondandójukat?
    • zúg vagy cseng a füle?

    A halláscsökkenés nem szégyen!

    Ha valaki közelre vagy távolra rosszul lát, teljesen természetes, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigálja a problémát. Senki nem lepődik meg ezen. Ezzel szemben a halláscsökkenés tényét sokan szégyellik, úgy érzik, titkolniuk kell mások előtt a „fogyatékosságukat”. Pedig ez óriási tévedés. A személyre szabott hallókészülék ugyanolyan nélkülözhetetlen a hallásveszteséggel élők számára, mint egy jó szemüveg a rászorulóknak.

    Ismerje fel és tegye meg a megfelelő lépéseket!

    Világszerte kb. 500 millió ember él halláscsökkenéssel. Egy felmérés szerint az európai felnőttek 16 százalékának – több mint 71 millió embernek – van 25 dB-nél nagyobb hallásvesztesége. Talán Ön is egy lehet közülük? Ismerje fel a tüneteket, vagy ha bizonytalan, kérje szakember tanácsát! A modern hallókészülék-technológia segítségével tartalmasabbá és kényelmesebbé teheti életét, nehézségek nélkül kommunikálhat, amit családja, barátai, kollégái is nagyra értékelnek majd.  

    Ha úgy gondolja, romlott a hallása, mielőbb jelentkezzen hallásvizsgálatra!

    VÍZÁLLÓ HALLÓKÉSZÜLÉK?

    HallásközpontIgen! Tudta Ön, hogy létezik olyan hallókészülék, amivel úszhat, zuhanyozhat, sőt, a megfelelő tartozékokkal akár kedvenc zenéit is hallgathatja a medencében? Ismerje meg a legerősebb védelmi szintnek (IP 68-as) megfelelő, teljesen vízálló Siemens Aquaris™ hallókészüléket! A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

     

    A biztonságos alkalmazás érdekében olvassa el a dobozban található használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

     

    20 ÉVE MAGYARORSZÁGON – SIEMENS HALLÁSTECHNOLÓGIA

    Két évtizede itthon is elérhetők a csúcsminőségű Siemens hallásrendszerek, amelyek magasan képzett szakemberek közreműködésével jutnak el a páciensekhez. Miben segíthet Önnek a Siemens Audiológiai Technika Kft.? High-tech megoldásainkkal a hallássérültek megfeledkezhetnek hallásveszteségükről, és szinte ugyanúgy élvezhetik a hangok világát, mint az ép hallásúak. Jelenleg két Siemens Hallásközpontban (Budapesten és Kapuváron), továbbá országszerte több mint 100 partnerünknél várjuk a díjmentes hallásvizsgálatra jelentkezőket.

    Hallásvizsgálat

    (Siemens Hallásközpont)

    Módosítva: 2014.07.23 11:11, Megjelenés: 2014.07.23 11:11
   • Cikkajánló

    Üzemorvosi vizsgálat

    Üzemorvosi vizsgálat

    Balogh Mária, újságíró

    Miért szükséges a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat, és mit érdemes még tudni róla?

    Szúnyogcsípés

    Szúnyogcsípés

    Cs. K., fordító

    A szúnyogok és a szúnyogcsípés bosszantó, és ráadásul több betegséget is terjesztenek.

    8 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

    Nyolc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4094 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

    Nem szabad hátradőlni, mert még világjárvány van

    Bár Magyarországon lezajlott a koronavírus-járvány első szakasza, nem szabad hátradőlni, mert továbbra is jelen van a kórokozó, tart a világjárvány - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

    Mi okozhat halláscsökkenést?

    Hallásromlás több okból is bekövetkezhet, lehet átmeneti vagy tartós. Dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus orvost a halláscsökkenés gyakoribb kiváltó okairól és kezelésükről kérdeztük.

    Milyen esetben fontos foniáterhez fordulni, még az iskolakezdés előtt?

    A fiatal életkorban jelentkező halláscsökkenés jelentősen nehezíti a gyermek beszédértési és nyelvhasználati képességeinek megfelelő fejlődését, így ha korábban nem tettük, az iskolakezdés előtt mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, ha azt gyanítjuk, hogy gond lehet a gyermek hallásával.

    Betegségek és a zenehallgatás miatt is romolhat a hallás

    Az óvodába és iskolába került gyermekeknél nem biztos, hogy a magatartásával van gond, ha figyelmetlen, a felszólításra nem mindig reagál. Ezek a jelek azt is jelezhetik, hogy romlott a hallása. A gyakori kiváltó okokat és vizsgálati lehetőségeket dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus foglalta össze.

    Jól hallani jó! Második lépés: a hallásvizsgálat és a hallókészülék kiválasztása

    A hallásvizsgálat az esetek többségében rövid idő alatt igazolhatja a hallásveszteséget és annak mértékét. Az egyén számára legmegfelelőbb hallókészülék kiválasztására azonban érdemes több időt szánni. Türelemmel és odafigyeléssel megtapasztalható, hogy az egyes készülékek által biztosított hangzásban és funkciókban milyen különbségek vannak. Dr. Fejérdy Tamás az e téren szerzett saját tapasztalatait osztja meg velünk.

    Jól hallani jó! Első lépés: a hallássérülés felismerése

    Sokat olvashattunk már a hallássérülés első jeleiről és a probléma felismeréséről, de azt is tudnunk kell, hogy ez a folyamat egyénenként változó. Most induló cikksorozatunkban Dr. Fejérdy Tamás öniróniától sem mentes beszámolójában arról mesél, hogyan szembesült a hallásveszteség tényével, s végül miként szánta rá magát arra, hogy megteszi a szükséges lépéseket.

    Hallókészülékkel hallani - Boróka igaz története V. rész

    Amikor öt és fél évesen kiderült a kislányról, hogy hallássérült, felmérték, hol tart a beszédfejlődése. A különböző tesztek azt mutatták, hogy szókincsben nem volt lemaradása, de a nyelvtani mondatfűzéssel gondjai akadtak. Elkezdődött Boróka hallásgondozása: megkapta az első próbakészülékét. A hallókészülékkel való hallást azonban tanulni kell, nem elég csupán bekapcsolni a készülékeket. Kitartással és türelemmel viszont feltárulnak a hangzó világ titkai...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.