Visszérbetegség

Visszérbetegség

Visszeresség - Öt fontos hajlamosító tényező

WEBBeteg, otvenentul.hu
2016-08-11 11:25

Sokan szégyellik, ha visszeres a lábuk, nyáron is csak harisnyában járnak, és nem mennek strandra. A visszér olykor nagyon kellemetlen panaszokkal jár: ólomnehéz lábak, vizesedés, görcsös fájdalom, mintha szét akarna esni a vádli. A harmadik baj vele, hogy idővel súlyos szövődmény (pl. fekély vagy trombózis) alakulhat ki belőle.

Még a terhesség előtt kezeltesse a visszereit

Trombózisközpont
2016-08-08 20:01

Várandósság során gyakran alakulnak ki a bőrből kiemelkedő, kanyargós visszértágulatok, melyek nemcsak esztétikailag zavaróak, de igen fájdalmasak is lehetnek. Bár sok esetben csupán a terhesség alatt keletkeznek, ám nem ritka, amikor még az előtt megjelennek.

Vénás torna óriáslabdával

WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász
2016-08-07 17:11

Nemcsak az ülő életmódot folytatóknak, hanem álló munkát végzőknek és házimunkát végzőknek is ajánlható a vénás torna. Annak ellenére, hogy a házimunka során nagyon el lehet fáradni, érdemleges alsó végtagi pumpáló izomaktivitást alig végzünk, így nem csoda, hogy estére sok anyukának, nagymamának bedagad a lába. A következő gyakorlatokat naponta végezze el otthonában vagy a munkahelyén.

Miért fontos az alsó végtagi érszűkület szűrése?

Dr. Holjencsik Tamás, érsebész főorvos, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
2016-08-07 05:11

Az érszűkület az érelmeszesedés következménye. Az érelmeszesedés az egész érrendszert érinti, de súlyossága, a szűkület mértéke különböző lehet.

Visszerek: Otthoni tippek a megelőzés és sikeres kezelés érdekében

WEBBeteg, otvenentul.hu
2016-07-16 02:51

A láb egészségét veszélyeztető egyik leggyakoribb betegség a visszeresség. Oka, hogy a láb ereiben lévő billentyűk nem zárnak tökéletesen, ezért a vér visszafelé áramlik a gyűjtőerekbe, ami az érfal kóros kitágulásához, majd a visszaáramlott vér pangásához vezet.

Tudásteszt: a visszérbetegség és kezelése

WEBBeteg
2016-07-15 16:13

A visszérbetegséget nem szabad elhanyagolni, hiszen kezeletlen formában komoly szövődményeket okozhat. Milyen módon kezelhető a visszeresség? Töltse ki a kvízt, és győződjön meg róla, hogy helyesek-e az ismeretei!

Az aktív népesség 35 százaléka szenved visszérbetegségben

MTI
2016-06-02 21:41

A krónikus vénás betegség, más néven visszérbetegség ma Magyarországon az egyik leggyakoribb betegség, sok esetben mégis kezeletlen marad; az aktív népesség 35 százalékát, míg a nyugdíjas korúak több mint felét érinti - közölte a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság szerdán az MTI-vel. Felhívták a figyelmet arra, hogy a nyári melegben fokozódnak a kínzó visszeres panaszok.

Miért veszélyes, ha a krónikus vénás betegség kezeletlen marad?

Diamond Agency
2016-06-02 07:38

A krónikus vénás betegség (KVB), más néven visszérbetegség ma Magyarországon az egyik leggyakoribb, sok esetben mégis kezeletlen betegség, amely sok embernek okoz különböző tüneteket és panaszokat. Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved krónikus vénás betegségben.