Vesebetegségek

Vesebetegségek

A vese betegségei gyermekkorban

nemzetiveseprogram.hu
2011-11-23 18:21

Egy szülő számára a legfontosabb, hogy gyermeke egészséges legyen. Nehéz elfogadni és szembesülni azzal, hogy a gyermek egyik létfontosságú szerve nem működik megfelelően, és talán még nehezebb megtanulni - és megtanítani a gyermeket is - ezzel együtt élni.

Új eljárás a veseátültetésben

MTI
2011-10-13 09:17

Veseátültetéshez az átadott szervet korábban nagyméretű műtéti metszés útján távolították el a donorból, ám spanyol urológusok olyan operációs eljárásokat dolgoztak ki, hogy a beavatkozás után a donor testén csak apró, alig látható heg vagy akár még az sem marad.

A veseelégtelenségre sokszor későn derül fény

MTI-Press
2011-07-16 10:51

Amikor kimondja az orvos valakinek a veséjéről, hogy működése elégtelen, akkor már nagy a baj. Ahogy Fazekas Mária, a Nemzeti Vese Program szóvivője elmagyarázza, a vese csökkenő működésének nincs érezhető, látható tünete, sokan évekig nem keresik fel háziorvosukat, hogy laborvizsgálatot kérjenek az időben történő szűrés érdekében.

Nemzeti Vese Program - Évente 250 transzplantáció

vesebetegseg.hu
2011-05-14 14:40

A Nemzeti Vese Program a Nefrológiai Szolgáltatók Egyesülete által kezdeményezett, a Magyar Nephrologiai Társaság, a Magyar Transzplantációs Társaság, a Nefrológiai Szolgáltatók Egyesülete és a civil szervezetek (Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége, Magyar Szervátültetettek Szövetsége, Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért és Magyar Vese Alapítvány) által útjára indított és támogatott közös platform.

Vese Világnap az Európai Parlamentben

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
2011-03-23 10:40

A krónikus vesebetegség és a kardiovaszkuláris kockázat összefüggése, az ebből eredő egyéni, társadalmi, gazdasági gondok bemutatása, a megoldást jelentő egészség-politikai válaszok keresése volt az idei Vese Világnap eseménysorának nyitányaként, az Európai Parlamentben tartott szeminárium (márc. 8.) témája.

A nyugati étrend és a vesefunkció romlása

Medipress
2011-02-05 09:11

A vörös és feldolgozott húsokban, telített zsírokban és édességekben gazdag nyugati típusú étrend összefüggésbe hozható a vesefunkció romlásának megnövekedett kockázatával.

Vesebetegségek és cukorbetegség - Fenyegető kockázat

MTI
2010-09-29 17:11

A krónikus vesebetegség és a cukorbetegség, illetve a két kór összefüggése olyan fenyegető kockázat napjainkban az európai lakosság számára, hogy a probléma megelőzésére minden európai kormányzatnak, az egészségügyért felelős politikusoknak és szakértőknek többet kell tenniük - hangoztatták Strasbourgban az Európai Parlament tagjai a Vese világnapja alkalmából rendezett sajtószemináriumon.