Kekszes finomságok - régmúlt és ma

Szerző: Több mint TestŐr

A mai kekszek, a sütemények, a csokoládék, a cukrászáruk története az emberiséggel egyidős. A középkorban az angol pékek úgy készítettek kekszet, hogy a kisült kenyeret megédesítették és visszarakták a kemencébe, hogy megkeményedjen. A kereskedelem bővülésével külföldről behozott magvakkal, szárított gyümölcsökkel és fűszerekkel ízesítették a kekszeket és süteményeket. A mai kekszek között persze már rengeteg fajta létezik. Az olaszok például a töltött kekszeket részesítik előnyben, ahol egy lágy krémes töltelék kerül a roppanós keksz belsejébe.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Rákkutatás Rákkutatás

Nemcsak az érintett szervre, hanem a genetikai célpontra kell fókuszálni.

Mit jelent az, ha egy vakcinának 95...

A két első vakcina előállítója után a többi gyártó is sorban közzétette a csaknem ugyanolyan magas arányú eredményekre utaló bejelentését. A...

A veszélyhelyzet megszűnése után...

A sikeres tavaszi védekezéshez hasonlóan a magyar lakosság egészségének védelme, a további súlyos tünetekkel járó, illetve halálozást okozó...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.