Olíva a konyhában

Szerző: Több mint TestŐr

A szőlő mellett az olajfa volt az emberek által termesztett első kultúrnövények egyike. Az olajfa csonthéjas terméséből, az olajbogyóból, többféle minőségű olajat készítenek. A legértékesebb a hidegen préselt kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj. Az olívaolaj rengeteg zsírsavat és fontos vitamint tartalmaz, vagyis egy nagyon hasznos termék az egészségünkre nézve. Az olívaolaj megóvja a sejteket a rákos megbetegedéstől, javítja a vastagbél állapotát és megszünteti a székrekedést. Tisztítja a májat, javítja az immunrendszert, óvja a szívet, csökkenti a gyulladásokat, szabályozza a vércukorszintet, egészségesen tartja az agyat. Emellett a hajat, a körmöt és a bőrt is széppé varázsolja.

Módosítva: 2019.04.29 16:42, Megjelenés: 2019.04.29 16:42
Címkék: Olívaolaj
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hol tartunk az oltásban?

A koronavírus-járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat. Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. A beoltottak száma mára...

Országos tisztifőorvos: egy alá...

Az elmúlt napokban egy alá csökkent a vírus reprodukciós rátája, ami azt jelenti, hogy átlagosan egy fertőzött legfeljebb egy embernek tudja átadni...

Mit kell tudni az olívaolajról?

Mit jelent az extra szűz kifejezés? Miért nem alkalmas magas hőfokon történő sütésre? Tényleg csökkenti a rossz koleszterin szintjét? Rövid...

Miért hasznos a mediterrán diéta?

Sokat olvashatunk a mediterrán diétáról, azonban szeretjük, ha komoly tények támasztják alá a kijelentéseket. Ez vezérlete a Harvard Egyetem...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.