Olíva a konyhában

Szerző: Több mint TestŐr

A szőlő mellett az olajfa volt az emberek által termesztett első kultúrnövények egyike. Az olajfa csonthéjas terméséből, az olajbogyóból, többféle minőségű olajat készítenek. A legértékesebb a hidegen préselt kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj. Az olívaolaj rengeteg zsírsavat és fontos vitamint tartalmaz, vagyis egy nagyon hasznos termék az egészségünkre nézve. Az olívaolaj megóvja a sejteket a rákos megbetegedéstől, javítja a vastagbél állapotát és megszünteti a székrekedést. Tisztítja a májat, javítja az immunrendszert, óvja a szívet, csökkenti a gyulladásokat, szabályozza a vércukorszintet, egészségesen tartja az agyat. Emellett a hajat, a körmöt és a bőrt is széppé varázsolja.

Módosítva: 2019.04.29 16:42, Megjelenés: 2019.04.29 16:42
Címkék: Olívaolaj
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Rákkutatás Rákkutatás

Nemcsak az érintett szervre, hanem a genetikai célpontra kell fókuszálni.

Országos tisztifőorvos: változik a...

Az elmúlt heti adatokat tekintve az látható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest kevesebb pozitív esetet regisztráltak -...

Mit kell tudni az olivaolajról?

Mit jelent az extra szűz kifejezés? Miért nem alkalmas magas hőfokon történő sütésre? Tényleg csökkenti a rossz koleszterin szintjét? Rövid...

Miért hasznos a mediterrán diéta?

Sokat olvashatunk a mediterrán diétáról, azonban szeretjük, ha komoly tények támasztják alá a kijelentéseket. Ez vezérlete a Harvard Egyetem...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.