A zöldség-gyümölcsfogyasztás folyékony alternatívája

Szerző: Több mint TestŐr

Tavasszal sokan böjtölni kezdenek, a böjt egyik formája a léböjt. A szakember azt tanácsolja, hogy először csak zöldséget és a gyümölcsöt kell fogyasztani, utána lehet fokozatosan áttérni a hidegen préselt zöldség-, gyümölcslevekre. Így a vitamin- és ásványianyag-bevitel megmarad, viszont az emésztőrendszer terhelését csökkentjük. A sok zöldség és gyümölcslé a máj tisztító mechanizmusát is segíti.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Szívbarát táplálkozás - Hogyan...

A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában számos kockázati tényező vesz részt, amelyek közül a táplálkozás az egyik...

A nők hormonváltozásának tüneteire...

A kislányok, a kamaszok, a kismamák, a változókor küszöbére lépők s az azt hosszú évekig megszenvedő nők életét jelentősen befolyásolják a...

A böjtölés szabályai - Mikor tilos?

Tavasz közeledtével sokan foglalkoznak a méregtelenítés, a böjt gondolatával. Az évszakváltásokkor, különösen tél végén már évszázadok óta...

Nagyböjt alatt elmúlhatnak a...

Diétába nagyböjt idején is csak úgy szabad fogni, ha biztosítjuk, hogy a szervezet minden szükséges tápanyaghoz hozzájusson – figyelmeztet a Magyar...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.