Nemcsak az érrendszerre károsak a telített zsírsavak

Szerző: Több mint TestŐr

A legfőbb különbség a zsírsavak típusában, kémiai összetételében van. Ez a kémiai összetétel, a zsírsavak lánchossza, szénatomszáma, meghatározza a zsiradék halmazállapotát és olvadáspontját is. Az állati eredetű zsírokban a telített zsírsavak szobahőmérsékleten kenhető, szilárd halmazállapotúak. A növényi eredetű zsírokban telítetlen zsírsavak fordulnak elő túlnyomórészt. A telített zsírsavak nemcsak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását segítik elő, de az idegrendszer működését is negatívan befolyásolják.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tömeges oltás Tömeges oltás

A mai napon rendeli el hétfőtől az országos tisztifőorvos.

Bár jók az oltási adatok, a...

Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a...

400 ezer helyett egymillió kínai...

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik...

A Parkinson-kóros beteg ideális...

Minden egyén számára fontos a jól összeállított, egészséges étrend, de ez különösen fontossá válik Parkinson-kóros betegek esetében. Ez a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.