Azték örökség

Szerző: Több mint TestŐr

A csokoládét már a maják és az aztékok is előszeretettel fogyasztották. Az aztékok fahéjjal, ánizzsal, vaníliával, vagy chilivel és kukoricaliszttel ízesítették a keserű italt, ezenkívül erjesztették is. Ennek köszönhetően sokkal lágyabb állagot és kevésbé keserű ízt értek el. A csokoládé fűszerezése az évezredek során változott, de manapság újra divatba jöttek a különleges fűszerekkel megbolondított csokoládék.

Módosítva: 2018.09.19 15:45, Megjelenés: 2018.09.20 15:48
Címkék: Csokoládé
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

MR-vizsgálat MR-vizsgálat

Mit lehet vizsgálni MR segítségével? Hogyan kell felkészülni a vizsgálatra?

Tollrajz Dr. Koncz Tibor reumatológus...

Tapasztalták már azt, ha orvoshoz kell menniük, s nem ismerik a leendő gyógyítójukat, olykor csöppnyi szorongást éreznek? Ha szerencsénk van, ez egy...

A csokoládé: hasznos vagy káros?

Tejcsokoládé, keserű csokoládé, fehér csokoládé, töltött vagy töltetlen: a csokoládé ma már számos változatban kapható. Gyerekek, felnőttek...

Jól teszi-e, hogy csokit hoz a...

A csokoládé felemás érzéseket kelt bennünk: egyrészt élvezetet nyújt, másrészt pedig egészségtelen és hizlaló. Olykor úgy érezzük, csak a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.