Az indiai konyhában a fűszereket gyógyító tulajdonságaik szerint is használják

Szerző: Több mint TestŐr

Indiában a fűszereket az ízesítés mellett hűtő vagy éppen fűtő tulajdonságaik szerint is alkalmazzák. A csípős fűszerek, mint a chili és a fokhagyma, a hőségben a testet hűtik, mivel izzasztó hatásúak, míg az északi tájakon a gyömbér, fekete bors, fahéj, szegfűszeg, kardamom és szerecsendió a test melegen tartását segíti. Az olaj mellett az északiak zsiradéka a tisztított vaj, a ghee, ami egészen másként készül, mint a vaj és sokkal egészségesebb.

Módosítva: 2018.06.25 11:45, Megjelenés: 2018.06.25 16:50
Címkék: India, Fűszer
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A maszk és a távolságtartás...

A maszk és a távolságtartás csökkenti megfertőződés esélyét és azt is, hogy a fertőzést továbbadjuk - mondta Kacskovics Imre immunológus, az...

Gyermekorvos, az influenza elleni...

Az influenza betegségről és a megelőzését szolgáló oltóanyagokról írta legújabb tájékoztató hírlevelét a Normafa Gyermekrendelő háziorvosa a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.