Finomat, ízletest gluténmentes alapanyagokból

Szerző: Több mint TestŐr

A glutén elsősorban a gabonafélékben fellelhető fehérjekomplex. A gluténérzékenység nem gyógyítható, azonban gluténmentes étrenddel biztosítható a tünetmentesség. Manapság viszont számos olyan üzlet található, ahol a gluténre érzékenyek is finomakat ehetnek. Ezek a gabonák tartalmaznak glutént: búza, rozs, árpa, korpa, tönkölybúza, kamutbúza, maláta.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fokozza az immunitást a késleltetve...

Három és félszer magasabb volt a Sars-CoV-2 vírus elleni antitestek mennyisége azoknál a 80 éven felüli embereknél, akik három-négy helyett 12 hét...

Az mRNS vakcinák hatékonynak...

A laboratóriumi vizsgálatok eredményei szerint mind a Pfizer/BioNTech, mind a Moderna által kifejlesztett mRNS alapú COVID-19 elleni vakcina egyformán...

8 meglepő tünet, ami...

A gluténérzékenyek nem fogyaszthatnak glutént tartalmazó élelmiszereket. Szigorúan betartott teljesen gluténmentes étrend mellett megszűnnek a...

Ezekkel a betegségekkel keverhető...

A tápanyagok lebontási termékeinek bélből történő zavart felszívódásának, valamint az elszállításukban történő károsodásnak (malabsorptio)...

Glutén fogyasztása - A szakemberek...

A gluténmentesen étkezők gyakran szembesülnek azzal, hogy étkezési szokásukra a közvélemény divatdiétaként tekint annak ellenére, hogy sok esetben...

A glutén is okozhatja a fejlődés...

A gyermekkori súlyfejlődés elmaradásának több oka lehet. A következőkben a lisztérzékenységgel foglalkozunk részletesebben dr. Vass Noémi...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.