Még az ételízesítőkben is lehet glutén

Szerző: Több mint TestŐr

Legtöbben azt gondolnák, hogy a gluténtartalomra csak a pékáruknál kell odafigyelnie annak, aki erre érzékeny. Az igazság az, hogy szinte mindenben lehet glutén, ha nem olyan konyhában készül az étel, ami gluténmentes. Ezért nehéz sokaknak a napközbeni ebédet megoldani, mivel a legtöbb helyen normál lisztet használnak. Vannak ma már viszont olyan speciálisan gluténmentes vendéglátóhelyek, ahol a pékáruktól kezdve a gyors ebédig minden gluténmentesen készül.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Mi lesz, ha az élet visszatér a...

Tavaly ilyenkor úgy tűnt, hogy nem látni a COVID-19-pandémia végét. A védőoltások széles körben történő alkalmazásával kapcsolatos...

8 meglepő tünet, ami...

A gluténérzékenyek nem fogyaszthatnak glutént tartalmazó élelmiszereket. Szigorúan betartott teljesen gluténmentes étrend mellett megszűnnek a...

Glutén fogyasztása - A szakemberek...

A gluténmentesen étkezők gyakran szembesülnek azzal, hogy étkezési szokásukra a közvélemény divatdiétaként tekint annak ellenére, hogy sok esetben...

A glutén is okozhatja a fejlődés...

A gyermekkori súlyfejlődés elmaradásának több oka lehet. A következőkben a lisztérzékenységgel foglalkozunk részletesebben dr. Vass Noémi...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.