• Hogyan fogyasszuk helyesen a búzafűlevet?

        Szerző: Több mint TestŐr

        A legjobb természetesen az, ha frissen levágjuk a füvet, kipréseljük, és azonnal fogyasztjuk. A mindennapi életben azonban nincs erre mindig lehetőség, így a tápanyagok megőrzése érdekében lefagyasztják a frissen vágott búzafüvet.

        Fogyasztás előtt vizet forralunk, beleöntjük egy nagy bögrébe, a bögrébe pedig beleállítunk egy hőálló csészét, és ebbe tesszük be a búzafű kockákat. Folyamatosan kevergetjük, ami azért nagyon fontos, hogy ne melegedjen túl a búzafű olvadás közben, mert akkor a benne lévő vitaminok eltűnnek. Márpedig a rostanyagok, a klorofil, az ásványi anyagok és az enzimek nagyon fontosak a szervezet számára, de ezek a szárított, vagy a nem megfelelően felolvasztott búzafűben nincsenek meg olyan nagy számban.

        Módosítva: 2015.10.05 05:15, Megjelenés: 2015.10.05 05:15