• A visszér kialakulása és kezelése modern eszközökkel

    Szerző:
    WEBBeteg

    A visszér problémák hazánkban is népbetegséggé váltak, hiszen az emberek több mint 30%-ka szenved valamilyen visszér megbetegedésben. Főként a nőknél jellemző, aminek zömében hormonális okai lehetnek.

    A kororral is nő az esélye a visszér problémák kialakulásának, főként 50-60 év közötti korosztály veszélyeztetett. A visszér problémák kialakulásának többféle oka lehet: a genetika, a mozgásszegény életmód és a túlsúly.

    Mi is a visszér?

    A visszér a végtagban odaszállított vért visszaszállítja a szív felé. Ha az ér megbetegszik, akkor visszér tágulatról illetve visszér betegségről beszélhetünk. A visszér betegség nagy fájdalommal, lábdagadással jár együtt, és szépnek sem igazán mondható. Az apró értágulatok kezelhetőek ambulánsan, injekciós terápiával, rádiófrekvenciával illetve lézerrel. A nagyobb értágulatok eltávolítására ma már jó néhány modern műtéti eljárás létezik.

    Ultrahangos kezelés

    Az ultrahang képen jól láttatjuk az értágulatokat és, hogy meddig van a probléma a lábunkon. Normálisan 2, 3 mm átmérőjű az ér. Nem érdemes addig várni a vizsgálattal, amíg ujjnyi vastagságúak nem lesznek az erek, és a bokánál elszíneződés jelenik meg, de súlyos esetben lábszárfekély is kialakulhat. Az ultrahang vizsgálat ma már elengedhetetlen része a diagnosztikának, és a modern műtéteknek is.

    Rádiófrekvenciás kezelés

    A rádiófrekvenciás kezelést a kisebb méretű erek, seprűvénák eltűntetésére használják, szépészeti beavatkozásként. Kis tűvel végzik, a tű vége rádiós frekvenciás energiát bocsát ki, ami megsüti az apró ereket, seprűvénákat. A kezelés után az esetek 80-85%-kában nem alakul ki újra a visszér. A kezelés előtt minden esetben elvégezik az ultrahangos vizsgálatot, hogy kiderítsék, nincs-e nagyobb visszértörzs betegség a háttérben.

    (Több mint TestŐr)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA