Nagyobb az esély villámcsapásra, mint hatosikrekre

Szerző: Független Hírügynökség

"Annak a valószínűsége, hogy valakit villámcsapás ér, 220-szor nagyobb, mint hogy egy asszony hatosikreket hozzon a világra" - jelentette pénteken a berlini rádió. A múlt csütörtökön világra jött 4 kislány és 2 fiú általános állapota stabil.

A terhesség 27. hetében született hatosikrek már így név nélkül is a német főváros kedvencei.

A 33-35 centis testhosszal, 800-900 grammal - császármetszéssel - született bébik napi 12 alkalommal 1-1 milligramm anyatejet kapnak" - közölte a sajtóval 8 nappal a szenzácios berlini rekord után Wolfgang Heinrich a Virchow-klinika főorvosa, aki legelsőként köszönthette a csecsemőket. A szakember szerint 80-90 százalékos annak az esélye, hogy a jelenleg is inkubátorban ápolt valamennyi kisbaba túleli a koraszülötteket fenyegető betegségeket.

A német rádióban a szakember pénteken úgy nyilatkozott, hogy a 800-900 grammos testsúllyal világrajött csecsemők még legalább decemberig kórházban maradnak.

A sajtót a hatosikrek szüleiről eddig nem informálták, csak annyit árultak el róluk, hogy mindkettőjüket pszichológusok keszítik föl az elkövetkező hetek-hónapok kihívásaira.

(Független Hírügynökség)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Gyomor-bélrendszeri fertőzések...

A gyomor- és bélrendszeri fertőzések senkit sem kímélnek, kifejezetten gyakran alakulnak ki közösségbe járók esetében, kórházakban ápoltaknál...

Szülés alatti beavatkozások: a...

A burokrepesztés a magzatburok mesterséges megrepesztését jelenti. A magzatburok a méhen belül a magzatot körülvevő két rétegből álló hártya...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.