Nagyobb az esély villámcsapásra, mint hatosikrekre

Független Hírügynökség
megjelent:

"Annak a valószínűsége, hogy valakit villámcsapás ér, 220-szor nagyobb, mint hogy egy asszony hatosikreket hozzon a világra" - jelentette pénteken a berlini rádió. A múlt csütörtökön világra jött 4 kislány és 2 fiú általános állapota stabil.

A terhesség 27. hetében született hatosikrek már így név nélkül is a német főváros kedvencei.

A 33-35 centis testhosszal, 800-900 grammal - császármetszéssel - született bébik napi 12 alkalommal 1-1 milligramm anyatejet kapnak" - közölte a sajtóval 8 nappal a szenzácios berlini rekord után Wolfgang Heinrich a Virchow-klinika főorvosa, aki legelsőként köszönthette a csecsemőket. A szakember szerint 80-90 százalékos annak az esélye, hogy a jelenleg is inkubátorban ápolt valamennyi kisbaba túleli a koraszülötteket fenyegető betegségeket.

A német rádióban a szakember pénteken úgy nyilatkozott, hogy a 800-900 grammos testsúllyal világrajött csecsemők még legalább decemberig kórházban maradnak.

A sajtót a hatosikrek szüleiről eddig nem informálták, csak annyit árultak el róluk, hogy mindkettőjüket pszichológusok keszítik föl az elkövetkező hetek-hónapok kihívásaira.

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.