Felkészülés a szülésre

Debreceni Egyetem
megjelent:

Benézhettek a szülőszobába, a műtőkbe, illetve hasznos tanácsokat kaphattak a szoptatáshoz és a csecsemőápoláshoz az érdeklődő kismamák a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház szülészetén.

A programot minden évben megszervezik az egyetemi kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán. A nyílt nap nagyon népszerű, idén is körülbelül száz kismama jelentkezett, akik párjukkal együtt vettek részt a rendezvényen.

Nagyon örülünk, hogy minden évben ilyen sokan eljönnek, és itt tájékozódnak a szüléssel és a babaápolással kapcsolatos tudnivalókról. Az is örömteli, hogy míg országosan kis mértékben ugyan, de csökken a születések száma, a kórházban évek óta stagnál, az intézményben évente 2300-2500 újszülött jön a világra – mondta Demeter Miklós szülész-nőgyógyász.

Tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket

Az érdeklődők a nyílt napon megnézhették a szülőszobát, a gyermekágyas részleget, információkat kaphattak a fájdalomcsillapításról, a szoptatásról, a szűrővizsgálatokról és a gyakorlati tanácsokkal látták el őket többek között a pelenkázással, a fürdetéssel kapcsolatban.

Újdonság, hogy idén egy baba-mama tornából, az úgynevezett kanga tréningből is ízelítőt kaptak a résztvevők.

A mai internetes világban sok tévhit is eljut a kismamákhoz, nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezeket eloszlassuk, és itt nálunk szakemberektől, hiteles forrásból szerezzenek információt – hangsúlyozta Kalmár-Kocsor Márta osztályvezető főnővér. A kismamák és párjaik kisebb csoportokban járták végig az osztályt. Az érdeklődőket orvosok, szülésznők, csecsemő- és gyermekápolók, szoptatási tanácsadók látták el tippekkel, javaslatokkal.

(Debreceni Egyetem)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Kőműves Anikó, szakgyógyszerész, orvos- és egészségtudományi szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg összeállítás - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász és Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
Nőgyógyászati Központ - Dr. Lőrincz Ildikó, szülész-nőgyógyász, endokrinológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.