Öt gyermekük született - két anyától

Szerző: MTI

Öt gyermeke született időben szinte teljesen egyszerre egy rosztovi házaspárnak. A szülők több évi próbálkozás utána béranya mellett döntöttek, ám az utolsó in vitro megtermékenyítés is sikeres lett az anya esetében.

Egyszerre öt gyermeke született két anyától egy rosztovi házaspárnak - jelentette csütörtökön a Moszkovszkij Komszomolec című újság, címoldalán hozva az öt egyforma csöppség és a boldog szülők fényképét.

Anna és Vakil 15 évig hiába vártak gyerekre, mígnem az orvosok megmondták: Anna nem tud teherbe esni. Hosszas töprengés után béranya igénybe vétele mellett döntöttek. Ez Oroszországban 50 ezer euró (13,5 millió forint) körüli összegbe kerül, de Anna és Vakil szűkebb hazájában, Örményországban ennek a felére sem rúgnak a költségek.

Megtörtént, amiben már nem bíztak

Megtalálták a vállalkozó asszonyt, megkötötték a szerződést. Közben Annának a kórházban, ahol az eljárás zajlott, javasolták, hogy utoljára próbálkozzanak meg az in vitro megtermékenyítéssel. Anna és Vakil belement, bár már nem remélt semmit.

A jelek szerint azonban csoda történt: mind Anna, mint a béranya állapotos lett, s az egyik ultrahangos felvételen két, a másikon három jól fejlődő magzat látszott.

Mindkét nő veszélyeztetett terhes volt, mindketten nehezen hordták ki a kicsiket, szinte végig feküdniük kellett.

Kilenc hónap elteltével ugyanazon a napon megszülték a babákat: Anna egy kisfiút és egy kislányt, a másik asszony császármetszéssel egy fiút és két lányt hozott a világra.

Borisz, Milena, Jelena, Oleg és Krisztina közül a legnagyobb súllyal - 2100 grammal Oleg, a legkisebbel, alig 1300 grammal Milena jött a világra, és mind az öten nagyon hasonlítanak egymásra.

A lombikbébi-kezelés

A lombikbébi-kezelés a szervezeten kívül történő megtermékenyítés számos formáit takarja. Az ilyen eljárásoknál a petesejt megtermékenyülése a szervezeten kívül történik laboratóriumi körülmények között. A lombikbébi-kezelés szabályozása>>

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Keringési zavarok Keringési zavarok

Hogyan kezelhetőek? Mit tehet a megelőzésük érdekében?

Várandósság és ajakherpesz Várandósság és ajakherpesz

Védje meg ajkait a herpesztől a terhesség alatt is! (x)

Laktációs Ambulancia segíti a...

Ingyenes tanácsadással várja a szoptatási nehézséggel küzdő édesanyákat a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Laktációs...

Hirtelen csecsemőhalál szindróma

Hirtelen csecsemőhalálról (Sudden Infant Death Syndrome (SIDS)) akkor beszélünk, ha az a megelőzően teljesen jó egészségi állapotban lévő...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.