• Kate Middleton és a terhesség

    Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

    Az ifjú menyasszonynak az esküvőt követően szembe kell néznie a rá nehezedő nyomással, hogy mihamarabb utóddal lepje meg a királyságot. Ennek oka pedig nem csak az, hogy hagyományosan a hercegnők legfőbb feladata, hogy minél több utódot szüljenek.

    Kate már 29 éves, és William herceg is 28, így épp a legalkalmasabb életkorban vannak a gyermekvállaláshoz, különösen, ha több mint egy gyermeket terveznek. Noha a rögtön az esküvő utáni családalapítás gondolata ijesztő lehet egy frissen házasodott pár számára (még akkor is, ha már hosszú évek óta ismerik egymást, mint Kate és William), számos orvosi tény szól mellette.

    Hirdetés

    A nők számára a 26-33 év közötti időszak jelenti a legtermékenyebb éveket, 35 év felett pedig egyre több szövődménnyel, komplikációval kell szembenézni a hormonokkal, peteéréssel, így a termékenységgel kapcsolatosan is. 35 éves kor felett a termékenység csökkenésében az alábbi tényezők játszanak szerepet:

    • petesejtek számának csökkenése
    • petesejtek egészségének csökkenése
    • hüvelyváladék mennyiségének csökkenése
    • endometriózis, magas vérnyomás, cukorbetegség fokozott kockázata az életkor előrehaladtával, melyek mind befolyásolják a fogamzóképességet
    • növekszik az első terhesség alatti vetélés kockázata

    Azonban nem csak a nők termékenysége csökken 35 év felett, hanem a férfiaké is. Általában efölött az életkor fölött a spermaszám jelentős csökkenésével mintegy 50%-kal csökken annak esélye, hogy egy éven belül sikerül gyermeket nemzeniük.

    Ráadásul egyéb tényezők, mint a stressz is károsan befolyásolják egy pár termékenységét.  Márpedig mivel a világ szinte minden lépésüket nyomon követi, nekik ebből is kijut bőven. Ennek ellenére, ha úgy döntenek, folytatják Diana hercegnő útját, aki az esküvő után 11 hónappal szülte meg most nősülő fiát, és nem lép közbe semmilyen előre nem látható egészségügyi probléma, akár már 2012 májusában örülhetünk az új királyi sarjnak.

    Mennyire korfüggő a meddőség?


    A tüszők (follikulusok), következményesen a petesejtek ( oocyta ) öregedését számos esetben jól meghatározható klinikai tünetek jellemezik: gyengül a fogamzóképesség, a vetélések és a kromoszómális rendellenességet hordozó fogamzások száma növekszik. Az elmúlt évek kutatási eredményei némileg közelebb vittek a petefészek öregedési folyamatának megértéséhez.
    Mennyire korfüggő a meddőség?>>

    (WEBBeteg - Cs.K. - Forrás: foxnews)

    Módosítva: 2011.04.29 11:41, Megjelenés: 2011.04.29 11:41
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Ekcéma

    Ekcéma

    Dr. Vincze Ildikó

    Mi okozhatja, és hogyan kezeljük? Tanácsok a mindennapokra.

    Olvassunk mesét!

    Olvassunk mesét!

    Szponzorált tartalom

    Érdemes mesélni gyermekünknek, mert számos jótékony hatással bír! (x)

    Fertőzések a terhesség alatt

    Életünk során számos kórokozóval találkozik a szervezetünk. Vírusok, baktériumok, paraziták és egyéb kórokozók által fertőződünk meg.

    10 dolog, amivel segíthetjük, hogy egészséges terhességünk legyen a jövőben

    Amikor valaki elhatározza, hogy kisbabát szeretne, sokszor megfogalmazódik az a gondolat is, hogy vajon mit tehetnénk, hogy egészséges terhességünk és egészséges újszülöttünk legyen. Van néhány egyszerű dolog, amire könnyen odafigyelhetünk, és kevés odafigyeléssel is sokat tehetünk magunkért és a kisbabánkért is.

    Milyen a biztonságos fogamzásgátlás?

    A XXI. században a tudatos családtervezés problémájával szembekerülő családok a fogamzásgátlási módszerek széles palettájáról választhatnak.

    Családtervezés esetén is fontos a D-vitamin

    Az elmúlt években a D-vitamin a figyelem középpontjába került, amiben kulcsszerepet játszott a Magyar Primer Prevenciós Orvos Egyesület. A kutatások alapján megemelték az ajánlott napi mennyiséget, és arra is rámutattak, hogy a napfényvitamin nem csupán a csontok egészségéhez nélkülözhetetlen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.