Ikreket váró kismama halála Tárnokon

MTI
megjelent:

Az újszülötteket császármetszéssel segítették világra édesanyjuk halála után, egyikük később életét vesztette, ikertestvére kritikus állapotban van.

A két kisfiú válságos állapotban került kórházba, egyikük életét a stabilizációs kísérletek ellenére sem tudták megmenteni. A másik gyermek állapotáról az ügyeletes orvos azt mondta, hogy kritikus, de folyamatosan küzdenek az életéért. Lélegeztető és keringéstámogató gépeken van - tette hozzá.

Tárnokon szombat délután lett rosszul, majd elhunyt az ikreivel terhes nő, halálának körülményeit közigazgatási eljárásban a rendőrség is vizsgálja. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap közölte az MTI-vel, hogy a a rendőrségi helyszíneléskor - az orvosi vizsgálat alapján - csupán annyi derült ki, hogy a várandós nő eddig ismeretlen okból lett rosszul, illetve hogy kizárható az idegenkezűség.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentőket szombaton 17 óra előtt riasztották a nő rosszullétéhez. A beteg légzése és vérkeringése leállt, ezért a mentők azonnal megkezdték az újraélesztést, majd helyszíni császármetszés után folytatták a harcot az újszülöttek életéért is. A küzdelemben több speciális mentőegység és egy szülész-nőgyógyász orvos is részt vett. Az anya életét nem lehetett megmenteni, a csecsemőket azonban sikerült kórházba szállítani - tartalmazta a mentőszolgálat közleménye, amely kitér arra is, hogy az anya halálának okát igazságügyi orvosszakértői vizsgálat fogja tisztázni.

(MTI)

Cikkajánló

Fogantatás előtt
Fogantatás előtt

Életmódváltásra is szükség lehet.

Hát- és derékfájás
Hát- és derékfájás

Mire utalhat, ha reggel tapasztalja?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.