Szív-érrendszer - Egészségmegőrzés cikkek

Szív-érrendszer - Egészségmegőrzés cikkek

Ön is tovább szokott aludni hétvégén? Súlyos betegségek okozója lehet

WEBBeteg - E. M. M., fordító
2016-06-08 23:23

Abban az esetben, ha belső biológiai óránk ritmusa nem esik egybe a hagyományos, 9-től 5-ig tartó munkarenddel - vagyis magunktól később kelnénk, mint reggel 6-7 óra -, akkor hosszú távon olyan metabolikus kockázati tényezőkkel kell számolnunk, amelyek hajlamosabbá tesznek bennünket a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásának magasabb kockázatára.

Pitvarfibrilláció: Vegye észre a tüneteket, és mentsen életet!

Well PR
2016-06-07 11:25

A pitvarfibrilláció a leggyakoribb krónikus szívritmuszavar. A betegség nehezen felismerhető, mert sok pitvarfibrilláló betegnek egyáltalán nincsen panasza, különösen akkor, ha a szívfrekvenciája normális tartományban található. Az akár életveszélyes állapotot, szélütést előidézni képes ritmuszavar felismerése után, a mai innovatív vérrögoldó terápiáknak köszönhetően a szélütés kialakulása hatékonyan és biztonságosan megelőzhető. Tudjon meg többet a betegségről és ismerje fel időben a tüneteket!

Az érbetegség rizikója

diabetes.hu - Dr. Tschürtz Nándor, belgyógyász, kardiológus, lipidológus
2016-04-11 13:11

Mi minden járul hozzá az érbetegség kialakulásához? Dr. Tschürtz Nándor, belgyógyász, kardiológus összefoglalója a kiváltó okokról, valamint a betegséghez vezető útról.

Irodai munka trombózis után

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista
2015-10-06 19:54

A mélyvénás trombózis nagy rizikófaktorai az ülőmunka, az ebből adódó hosszú mozgáshiány, valamint egy korábbi trombózis. Amennyiben már volt ilyen jellegű problémája, akkor felvetődhet a kérdés, hogy mit tegyünk, ha irodai munkát végzünk? Vajon érdemes új munkahely után néznünk, vagy elég pár szabályt betartani? A kérdést prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista válaszolja meg.

A vérnyomáscsökkentő hydrochlorothiazid és a gyógynövények kölcsönhatásai

WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
2015-09-25 13:11

A magas vérnyomás gyógyszeres kezelése fegyelmezettséget és tudatos életmódot követel a betegtől, a gyógyszer megfelelő hatásának fenntartásához emellett rendszeres orvosi kontroll szükséges. Fontos tudni azonban, hogy bizonyos vérnyomáscsökkentők, például a hydrochlorothiazid tartalmú szerek hatása megváltozhat, ha a beteg növényi alapú étrend kiegészítőket szed a gyógyszeres terápia alatt.

Az acetilszalicilsav szerepe a stroke megelőzésében

WEBBeteg - Támogatott tartalom
2015-05-24 13:11

A stroke (agyi infarktus) nagyon súlyos, gyakran halálos betegség, amit ha túl is él a beteg, élete általában gyökeresen megváltozik, ápolásra és segítségre szorulhat. A beteg fél oldala hirtelen megbénulhat, gyakran beszédzavara és tudatzavara is kialakulhat.

9 faktor, amikor az arteriográfia életet menthet

Oxygen Medical - Hava Róbert, asszisztens
2015-04-22 20:01

Dohányzás, túlsúly, cukorbetegség - ezek a rizikófaktorok jelentősen növelik az érszűkület esélyét. Hava Róbert, az Oxygen Medical vezető asszisztense egy egyszerű módszerről, az arteriográfiáról beszélt, amellyel feltérképezhető az erek állapota, és megelőzhető a katasztrófa.

Edzés és szívproblémák - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
2015-01-18 17:16

Szívproblémám van. Szeretném megkérdezni, hogy terhelés mellett mennyi az a pulzusszám, ami még normálisnak számít. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Ön nő? És kávézik is? Jó hírünk van!

WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
2015-01-10 16:07

"A kávé ártalmas az egészségre" - hallhattuk hosszú évekig, most azonban ennek az ellenkezőjét bizonyította be egy átfogó, az Amerikai Egyesült Államokban készült tanulmány, amely szerint a kávéfogyasztó nőknek egészségesebb a szívük.