Már a mentőben látják a beteg adatait a szívcentrumban

Független Hírügynökség
megjelent:

Dél-Dunántúlon összesen 17 eset rohamkocsit szereltek fel az új berendezéssel, Baranya megyében 8, Somogy megyében 5, Tolna megyében pedig 4 mentőautó rendelkezik jeltovábbításra képes EKG-val.

Különleges életmentő EKG-t szereltek a dél-dunántúli rohammentőkbe - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális vezetője. A bajba került beteg szívműködését egy jel segítségével azonnal láthatja a pécsi szívcentrum.

Ez alapján a szívklinika orvosai dönthetnek arról, hogy azonnali beavatkozásra van szükség, vagy belgyógyászati osztályon kezelhető-e a beteg. Ezzel jelentősen lerövidülhet a betegutak hosszúsága, ami a szívproblémák esetén különösen fontos, mivel a gyors orvosi beavatkozás életeket menthet és a problémát követő életszakasz életminőségét is javíthatja.

Az új típusú EKG-berendezéseket hétfőn helyezték üzembe. Ezekkel nemcsak a mentőautóból, hanem más helyszínekről, az utcáról, vagy a lakásról is el lehet juttatni az EKG-görbét a pécsi szívcentrumba. Ehhez a mentőszolgálat rádiókapcsolatát használják fel.

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Fogantatás előtt
Fogantatás előtt

Életmódváltásra is szükség lehet.

Hát- és derékfájás
Hát- és derékfájás

Mire utalhat, ha reggel tapasztalja?

WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Tóth András, újságíró
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.