Szexuális élet és elégedettségi index

MTI
megjelent:

A partnerrel rendelkező, ám nem házas válaszadók gyakrabban szexeltek és elégedettebbek voltak, mint a házasok. A felmérés eredménye szerint a férfiak gyakrabban gondolnak a szexre.

Egy nagyszabású új felmérés szerint az amerikaiak 45 éves koruk felett sokkal nyitottabbak a házasságon kívüli szexre, mint tíz évvel ezelőtt voltak, ám ritkábban és kevesebb kielégüléssel gyakorolják a szexet.

A jó szex "titka"
A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. További tanácsok a jó szexuális életért

A felmérést, melynek eredményét pénteken tették közzé, a nyugdíjasok amerikai társasága (American Association of Retired People, AARP) végezte. A változás hátterében legfőképp a pénzügyi stressz áll - véli Pepper Schwartz szociológus, az AARP szakértője. "Hozzáállásukban liberálisabbak, mégis ritkábban szexelnek" - állapította meg. A részletes kérdőívet 1670, 45 év fölötti ember töltötte ki tavaly.

Az AARP, amely 40 millió, ötvenen túli amerikait képvisel 1999-ben és 2004-ben is készített hasonló felmérést a szexuális attitűdről és gyakorlatról.

"Mit jelent pár csepp vizelet orgazmus közben?"
"Én egy 22 éves lány vagyok, és még szűz, de van barátom. Távolsági kapcsolatban élünk, ezért csak ritkán tudunk találkozni."
Az orvos válasza

Az 1999-es felmérésben a válaszadók 41 százaléka tartotta helytelennek a házasságon kívüli szexet, a mostani felmérésben már csak az emberek 22 százaléka vélekedett így. A szexuális aktivitás azonban - házasságon belül és kívül - csökkenni látszik. A mostani felmérésben a válaszadók saját bevallása szerint előző héten 28 százalékuk szexelt, előző hónapban pedig 40 százalékuk, ami nagyjából tíz százalékponttal kevesebb mindkét kategóriában, mint a 2004-es adat. A kérdésre, hogy elégedettek-e szexuális életükkel, 43 százalék válaszolt igennel, ez nyolc százalékponttal alacsonyabb, mint 2004-ben volt (51 százalék).

A nem házasok elégedettebbek voltak szexuális életükkel

A korai magömlés - okok és technikák
Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét, és a hüvelybe hatolás előtt, illetve azt követően rövid időn belül, a partner kielégülése előtt következik be a magömlés.
Okok és technikák

A partnerrel rendelkező, ám nem házas válaszadók gyakrabban szexeltek és elégedettebbek voltak, mint a házasok.

A felmérés eredménye szerint a férfiak gyakrabban gondolnak a szexre, sűrűbben gyakorolják, és közel kétszer többen vallottak be elsődleges kapcsolatukon kívüli szexuális tevékenységet (21 és 11 százalék). Eközben a szexuálisan aktív férfiak mindössze 12 százaléka állította, hogy használ óvszert.

A férfiak közül ötször többen állították, hogy naponta legalább egyszer gondolnak a szexre, mint a nők közül, és háromszor többen mondták, hogy hetente legalább egyszer önkielégítést végeznek.

A felmérésben résztvevő férfiak 10 százaléka válaszolta, hogy szed gyógyszert szexuális funkciója javítására, és 23 százalékuknál diagnosztizáltak merevedési problémákat vagy impotenciát.

Arra a kérdésre, hogy mi tehetné kielégítőbbé a szexuális életüket, a nők 20, a férfiak 37 százaléka a jobb egészséget jelölte meg, illetve a nők 14 és a férfiak 26 százaléka a jobb pénzügyi lehetőségeket.

A szakértők szerint a felmérés eredményeinek hibahatára (plusz-mínusz) 3,7 százalékpont.

(MTI)

Cikkajánló

Fogantatás előtt
Fogantatás előtt

Életmódváltásra is szükség lehet.

Hát- és derékfájás
Hát- és derékfájás

Mire utalhat, ha reggel tapasztalja?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.