Tankönyv a szexualitásról

Független Hírügynökség
megjelent:

Tankönyvből tanítaná a szexet az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) - tudta meg az RTL Híradó. Eddig kétszáz tanárt képeztek ki arra, hogy osztályfőnöki órán a nemi együttlétről és annak veszélyeiről beszéljen a középiskolásoknak.

Az ehhez való könyv néhány napja kapta meg az engedélyt, így ezentúl bármelyik iskola használhatja, ahol nem félnek beszélni a szexről. A szakemberek óvszerautomatákat is javasolnak az iskolákba, de erre még nem tudni, lesz-e pénz.

Van olyan igazgató, aki elzárkózik a témától, és azt állítja hogy az ő gyerekei nem élnek szexuális életet. A jelenlegi adatok szerint azonban a 14 és 18 év közötti fiatalok 50 százaléka szexuálisan aktív - mondta Gábor Edina, az OEFI főigazgatója.

Az intézet kísérleti jelleggel óvszerautomatákat is felállított öt magyar középiskolában. A budapesti Than Károly Gimnáziumban többnyire a lányvécéből fogy több kondom, ami elvileg azt mutatja, hogy a lányok jobban vigyáznak magukra.

Öt iskolában már van óvszerautomata

Az iskola gyermekvédelmi felelőse több gyereket is ismer, aki azért nem használ óvszert, mert feszélyezve érzi magát a boltban vagy a gyógyszertárban, és nem meri megvenni. Az automatákkal elejét lehet venni az ilyen eseteknek - mondta Balogh Tiborné.

Az óvszer-automaták felszerelése iskolánként 100 ezer forintba kerülne, az OEFI az eddigi öt helyett legalább 20 iskolában szeretne ilyet. Az ehhez szükséges fedezet a költségvetésen múlik, döntés hónapokon belül várható.

(FH)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Hidvégi Edit, Dr. Brugós László
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.