Egyre kevesebb fiatal él szexuális életet Amerikában

MTI
megjelent:

Egyre kevesebb amerikai tinédzser és fiatal felnőtt él szexuális életet - derült ki egy tanulmányból. Az okokról megoszlik a szakértők véleménye.

A kutatás nem tárta fel a jelenség hátterében meghúzódó okokat, de találgatások szerint az önmegtartóztatás gondolata éppúgy szerepet játszhat, mint a szexuális úton terjedő betegségektől való félelem. Más vélemények úgy tartják, a tinédzserek mostani generációját kevésbé érintette meg a kábítószer és a szexuális élet, mint elődeiket.

A tinédzserek és a nem várt terhességek megelőzésével foglalkozó program felmérése 5300 interjún alapult, a válaszadók kora 15 és 24 év között mozgott. Az eredmények szerint az elmúlt évtizedben 78-ról 72 százalékra csökkent azoknak a fiataloknak a száma, akik már átestek valamiféle szexuális kapcsolaton.

Az amerikai járványügyi központ (CDCP) egyik tudósa kis mértékűnek, de jelentősnek nevezte a csökkenést, amelynek okairól nem akart találgatni.

Szex és egészség
Az egészségi állapot és a kiegyensúlyozott szexuális élet kapcsolata kétirányú, és mindkét iránynak van fizikális és pszichés összetevője is. A megállapítás örök érvényű, jelentése egyszerűen megfejthető: a jó testi és lelki egészség a kiegyensúlyozott szexuális élet alapja. Szex és egészség>>

(MTI)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.