• Kedden is erős UV-B sugárzásra számíthatunk

    Szerző: Független Hírügynökség

    Hétfő után kedden is nagyon erős UV-B sugárzásra lehet számítani országszerte. Ez azt jelenti, hogyha valakinek normál bőrtípusa van, akár negyedórás napon tartózkodás után is leéghet.

    Kedden országszerte 7,9-es besorolású sugárzás várható, ez nagyon erősnek számít. A szakemberek így arra figyelmeztetnek, hogy a szabadban lévők fokozottan figyeljenek a leégés elleni védelemre, délelőtt 11 és délután 3 óra között pedig kerüljék a napozást. Ezután is ajánlják az UV szűrős napszemüveg és kalap viselését. A most várható sugárzás miatt ugyanis, ha valakinek normál bőrtípusa van, már negyedóra alatt leéghet a napon.

    Hirdetés

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) május elsejétől jelzi előre, hogyha erős UV-sugárzás várható. Arról, hogy mi a teendő ilyenkor, a www.napsugarzas.hu-n, illetve a www.met.hu-n lehet tájékozódni.

    Nagy Katalin bőrgyógyász az RTL kedd reggeli híradójában azt ajánlotta, hogy a szabadban lévők úgy tudnak védekezni, ha magas faktorszámú krémeket használnak. A legjobb azonban, hogyha délelőtt 11 és délután 4 óra között inkább mindenki kerüli a napot. A szakember hangsúlyozta, hogy különösen kell figyelni a gyerekekre, őket is be kell kenni és a fejükre is érdemes kalapot, vagy sapkát tenni.

    A gyermekkori leégések száma ugyanis meghatványozza a későbbi bőrrák kialakulását. Az OMSZ előrejelzése szerint kedden csak időként lesz felhős az ég, így országszerte napközben sok napsütés várható. Akár 28 és 33 fok is lehet, estére pedig 20-25 fok várható.

    Módosítva: 2008.05.27 09:04, Megjelenés: 2008.05.27 09:04
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Az intim szőrtelenítés kérdései

    A részleges vagy teljes intim szőrtelenítés az utóbbi évtizedekben lett divat. Egészséges emberek esetében nincs orvosi állásfoglalás sem az intim szőrtelenítés mellett, sem ellene. Mindenkinek egyéni szubjektív döntése, hogy szőrtelenít-e vagy sem. Ám azt tudni kell, hogy aki mellette dönt, számos kellemetlenséget, sőt egészségügyi problémát is okozhat magának. Továbbá vannak bizonyos betegségek, melyek mellett nem ajánlott vagy kifejezetten ellenjavallt a szőrtelenítés, különösen az intim területeken.

    A női hajhullás okai

    Bármilyen furcsa, de naponta átlagosan 60-100 hajszálat veszítünk el a fejünkről és ez természetes, normális dolog. A már nem természetes hajhullásnak több oka is lehet, mint például a hormonok károsodása például a szülés vagy a menopauza időszakát követően. Ilyenkor gyakori, hogy a hajszálak elvékonyodnak. Az ösztrogénszint csökkenése átmenetileg megzavarhatja a haj növekedésének az életciklusát.

    Fényérzékenyítő gyógyszerek és kozmetikumok

    Egyes kozmetikumok, külsőlegesen alkalmazott kenőcsök, oldatok, valamint egyes szájon át szedett gyógyszerek is fényérzékenyíthetik a szervezetet. Ha ezen szerek mellett éri a bőrt napfény, akár néhány perc alatt leéghet, felhólyagosodhat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Az urológus is csak ember
    Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
    Hüvelyfolyás és terhesség
    Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
    A dohányfüstbe ment terv
    Mindenki azzal jár a legjobban, ha rá sem szokik a dohánytermékekre.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások