• A ferencvárosi játszótereken is tilos lesz dohányozni

    Szerző: Független Hírügynökség

    Rendeletben tiltanák meg a dohányzást a ferencvárosi játszótereken. Erről szerdán dönt a helyi képviselőtestület. Jövő márciusra valamennyi fővárosi játszótér környékéről kitiltanák a dohányosokat - mondta kedden a Független Hírügynökségnek a korlátozást kezdeményező John Emese, a fővárosi SZDSZ frakcióvezetője.

    A liberális politikus a főpolgármesteri kabinetben javasolta, hogy a 173 fővárosi üzemeltetésű játszótér környékén jövő márciustól tiltsák meg a dohányzást. Erről januárban dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    John Emese levelet írt az I. kerületi polgármesternek, hogy közösen keressék meg a kerületi polgármestereket egy egységes fővárosi tilalom bevezetése érdekében. Az SZDSZ IX. kerületi parlamenti képviselőjelöltje olyan szabályozásban hisz, ami a nemdohányzókat védi, de a dohányosokat nem bünteti.

    Az I. kerületi játszótereken és azok 5 méteres körzetében novembertől tiltotta meg a dohányzást a budavári önkormányzat képviselőtestülete. A rendelet megsértőit akár 20 ezer forint bírsággal is sújthatják. A szabályozással elsősorban a gyermekek egészségét és a közterületek tisztaságát kívánják megvédeni.

    Idén már nem kerül a parlament elé a dohányzás szigorításával foglalkozó törvénymódosítás, így a szórakozóhelyeken, éttermekben továbbra is lehet cigarettázni. Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke szerint a költségvetési vita és a gazdasági válság miatt nincs a politikusoknak ideje ezzel foglalkozni. Egy uniós felmérés szerint ugyanakkor Magyarországon minden negyedik 30 év alatti fiatal rendszeresen dohányzik.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.12.02 16:51
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Alkohol, dohányzás, koleszterin és az Alzheimer-kór

    Az Alzheimer-kór jellemzően időskorban kialakuló betegség. Változik a magatartás, beszűkül a gondolkodás - hétköznapi nyelven gyakran időskori elbutulásként szokták emlegetni.

    Leszokás a dohányzásról - Milyen szerek segíthetnek?

    A cigarettázás bizonyos szempontból szenvedélybetegségnek tekinthető. Vannak helyzetek, amikor a dohányzás, illetve annak hiánya kellemetlen lehet a dohányos számára, és az is lehetséges, hogy a pöfékelő jelent kellemetlenséget a környezete számára.

    Szoptató anyák kiegyensúlyozott táplálkozása

    Az anyatej a csecsemő legideálisabb tápláléka, amely a fejlődésükhöz szükséges anyagokat a legmegfelelőbb mennyiségben, összetételben és legkönnyebben emészthető formában tartalmazza.

    Dohányzás - A leszokás módszerei

    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

    10 tipp a dohányzásról való leszokáshoz

    Abbahagyom a dohányzást - bizonyára sokaknak ismerősen hangzik ez a fogadkozás. Cikkünkben olvashat néhány tanácsot, melyek megkönnyítik búcsúját a cigarettától.

    Mi hajlamosít a tüdőrák kialakulására?

    A tüdőrákos megbetegedés közel 90 százalékáért a dohányzás felelős, ráadásul a tüdőrák kialakulásának a kockázata egyenes arányban áll az elszívott cigaretták számával és a dohányzás időtartamával. Tehát fokozottan hangsúlyozni kell a dohányzásról való leszokás szerepét a tüdőrák kialakulásának a csökkentésében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.