A szem betegségei

A szem betegségei

Szemet ért nyomás - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2011-12-29 12:11

Ha erősen megnyomják az ember szemét, akkor milyen elváltozást okoz, ami fejfájást és szédülést idéz elő? Lehetséges, hogy ilyenkor a szemideg károsodik? Ez magától rendbejön vagy műtét szükséges? Mennyi ideig tartó fejfájásnál kell aggódni? A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Vision Therapy - Szempátia Látás Fejlesztés

WEBBeteg - Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
2011-12-17 07:38

A minap megismerkedhettem a Vision Therapy-val (Szempátia Látás Fejlesztés), amelyet most az olvasókkal is szeretnék megosztani.

Prizmás szemüveg használata - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2011-11-17 16:07

Huszonkét éves éves vagyok, most kaptam prizmás szemüveget. Alig tudok menni, nagyon bizonytalannak érzem magam. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A rövidlátást javítják a vitaminkészítmények? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2011-10-01 02:51

Tíz éves lányom rövidlátó, tavaly ősz óta tartja a dioptriát. Azt mondta az orvosa, hogy adjak neki vitaminkészítményt. A vitaminnal megelőzhető, hogy tovább romoljon a látása? A családban előforduló rövidlátásról is kérdezett - ez a betegség kinőhető? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A szem állapota is utalhat diabéteszre?

Orvostkeresek Egészségmagazin
2011-07-30 12:21

Komoly problémákat, akár a vakságot előzheti meg az, aki cukorbetegként részt vesz rendszeres szemészeti ellenőrzéseken. Az elváltozások ugyanis a beteg számára hosszú ideig tünetmentesek maradhatnak, és gyakran csak visszafordíthatatlan stádiumban kerül a cukorbeteg a szemészhez. A megelőzésre hívja fel a figyelmet dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemész szakorvosa.

Szemünk védelme képernyő előtt

Medipress
2011-06-08 15:07

Sokan töltik egész napjukat a számítógép képernyője előtt a munkahelyükön, majd hazaérve kezdődik az újabb fejezet: közösségi oldalak, online játékok és egyéb érdekes honlapok nézegetése. Az eredmény gyakran a fáradt és fájdalmas szem.

Cserére szoruló szemüveg, vagy szürkehályog?

Medipress
2011-04-16 18:40

Homályos látás, kifakult színek és gyengébb éjszakai látás. A legtöbb szemüveges ember számára mindez annak a jele, hogy ideje erősebb szemüveget venni. Viszont sok ezer középkorú, amúgy egészséges ember számára a fenti tünetek a szürkehályog előjelei lehetnek.

A számítógép és a szem egészsége

Medipress
2011-03-20 18:34

Lehet, hogy bizonyos szempontból hasznos órákat tölteni a számítógép előtt, de tapasztalat, hogy szemszárazsággal, fejfájással és kimerültséggel is jár.