SportolOK - Betegségek megértése: terápia cikkek

SportolOK - Betegségek megértése: terápia cikkek

Nem a tünetek kerülnek előtérbe, a sérülés okait szüntetik meg

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2012-08-19 20:11

Az Amerikai Egyesült Államok olimpiai csapatánál, valamint a Pittsburgh Steelers játékosainál és Forma 1-es pilótáknál is alkalmazzák azt a diagnosztikai és terápiás készüléket, amelynek hatására kiegyensúlyozottan működik a mozgásszervi rendszer, ezáltal nő a fizikai és mentális teljesítmény. Hazánkban még újdonságnak számít a berendezés, a cél, hogy minél több élsportolónál alkalmazzák.

Csont- és porcsérülések kezelése gyógymasszázzsal

WEBBeteg - Farkas Lehel, gyógymasszőr
2012-08-18 15:11

A sportésrülések közül cikkünkben a csonthártyagyulladással, bursitisekkel, porc- és csontsérülésekkel foglalkozunk, melyek eredményes és hatékony kezelésében nagy szerepe van a gyógymasszázsnak.

Krioterápia: A DVSC sportolói is kipróbálták a fagyasztást

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
2011-01-04 20:11

Az ATC (Aero Cryo Terapia), levegő- (aero-) krioterápia, hidegterápia vagy hidegszauna néven ismert kezelés egyre népszerűbb hazánkban, már a focisták is felfedezték. A lényege, hogy a szervezet saját védekezőrendszerét mozgósítja. Azonkívül, hogy gyógyít, még a sok nő által legyőzhetetlennek hitt narancsbőrt is eltünteti.

Térdszalagszakadás - Rehabilitáció vagy műtét?

MTI
2010-07-23 16:16

Svéd amatőr sportolók részvételével zajlott vizsgálatuk alapján azt tanácsolják kutatók, hogy egy gyakori térdszalagszakadás esetén érdemes kivárni, és műtét helyett a rehabilitációval kezdeni.