Táplálkozási javaslatok a snowboard szerelmeseinek - A reggeli

Szerző: Sportorvos.hu

A snowboard – csakúgy, mint a legtöbb téli sport – nagy megterhelést ró a szervezetre, hiszen nem csupán az egész napos aktivitáshoz kell alkalmazkodni, hanem az alacsony környezeti hőmérséklethez is.

Budapest Fridge Fesztivál 2010

Az első hazi téli fesztivál:
Budapest, Felvonulási tér, 2010 november 11-14

Hidegben az energiafelhasználás jelentősen megnövekszik, hiszen testünk saját fűtőrendszerét intenzíven működtetni kell.

Nem véletlen tehát, hogy a hosszantartó, egyenletes, vagy változó intenzitású mozgásformák (sílesiklás, sífutás, snowboard, korcsolyázás) megsokszorozzák az energiaszükségletet.

Nem csak az élversenyzők, hanem a szabadidő sportolók esetében is megduplázódik az ú.n. eléhezés kockázata.

Sportoldal a WEBBetegen

A különböző sportágak, edzésformák egészségügyi vonatkozásairól, élettani hatásairól, a sportsérülések ellátásáról bővebben olvashat a WEBBeteg sportoldalán.

Legfontosabb a reggeli!

Az egésznapos snowboardozás időszakának legfontosabb része a reggeli. A legtöbb téli fogadóban melegételt szervíroznak a nap első étkezése gyanánt: szafaládé, tojásrántotta, virsli, sültszalonna kínálja magát a svédasztalon.

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Bőrdaganatok Bőrdaganatok

A gyanús elváltozások feltétlenül kivizsgálást igényelnek.

A testmozgás hiánya lehet a súlyos...

Az utóbbi, valamivel több mint egy évben számos szakember igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy a rendszeres testmozgás lehet a COVID-19 elleni...

Snowboard - Milyen az ideális...

A snowboard igen fiatal sportág, az 1960-as években indult hódítóútjára. Olimpiai sportággá közel harminc évvel később vált, az 1998-as Nagano-i...

Snowboard: Fontos tanácsok a...

A téli sportok gazdag palettája várja az évszak szerelmeseit az első hó megérkeztével. Mindenféle emberrel lehet ilyenkor találkozni: gyerekek, akik...

Snowboard: Hőtermelés és hőleadás

A snowboard – csakúgy, mint a legtöbb téli sport – nagy megterhelést ró a szervezetre, hiszen nem csupán az egész napos aktivitáshoz kell...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.