Több mint 230 esemény az Európai Sporthéten

Szerző: MTI

Országszerte több mint 230 sportesemény várja az érdeklődőket a hétfőn indult Európai Sporthét keretében.


Sport és egészség a WEBBetegen

Az Európai Bizottság által életre hívott nemzetközi sorozat részeként itthon szeptember 30-ig tart az esemény. A programsorozatot Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke, valamint Gyurta Dániel, szintén olimpia bajnok úszó, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja nyitotta meg.

"A rendszeres mozgás három legfontosabb alappillére az elhatározás, a cselekvés és a kitartás. Azok számára, akik még nem tették meg az első lépést, erre több mint 230 alkalmat teremtünk itthon az Európai Sporthét keretében - mondta Czene Attila a rendezvénysorozat hétfői sajtótájékoztatóján.

- Szeretném, ha milliós nagyságrendű résztvevőt tudnánk motiválni, fiatalokat és időseket egyaránt, s nemcsak szeptemberben, hanem egész évben."

Gyurta Dániel kiemelte, fontosnak tartja, hogy a rendszeres sport mindenkinek az élete részévé váljon:

"Remélem, minél többen el fognak látogatni az eseményekre, ugyanis az élet számos területén, például a túlsúly és a mozgásszervi problémák elkerülésében is sokat segít a sport" - mondta Gyurta, s hozzátette, a mozgás nemcsak az egészségnek tesz jót, de hosszútávon a mindennapokban is segít teljesebb életet élni, és jobb eredményeket elérni.

A sporthét alatt számos mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők, a futástól kezdve az úszáson, a tekén, s a röplabdán át a kenuig. Az események nem csupán a fővárosban, hanem országszerte várják az érdeklődőket, például szeptember 16. és 20. között Szolnokon, az 52. Tiszaligeti Napokon, ahol 19 sportágat próbálhatnak ki a résztvevők.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hogyan jógázzunk otthon...

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a jóga, hiszen nemcsak testileg, hanem mentálisan is feltölti az embert. A rendszeres gyakorlásnak számos...

Tanácsok aktív szabadidős...

Most még olyanok is elkezdtek mozogni, akik eddig teljesen inaktív életet éltek, de mi a helyzet azokkal, akiknek korábban is szerves részét képezte az...

A magyar Vasember: hússzoros...

Él köztünk egy ember, a komáromi Szőnyi Ferenc, aki emberfeletti teljesítményre képes. Most épp nem kevesebbre vállalkozott, minthogy Mexikóban a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.