Elindult a Sportol a Nemzet sportkártya program

Szerző: MTI

Elindult a Sportol a Nemzet sportkártya program, amely céljai szerint a sportolni vágyóknak, a létesítményeknek és a szövetségeknek is új lehetőséget teremt.

Sport és egészség a WEBBetegen

A kártyát bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Hoffmann Pál, a Sportol a Nemzet sportmozgalom projektvezetője kifejtette: mostantól 16 városban több mint 30 sportágból választva sportolhatnak az eredetinél legalább 50 százalékkal alacsonyabb áron a programba regisztrálók.

Az új sportkártya rendszer egy olyan kezdeményezés, melyben a sportolásra alkalmas létesítményekben - így többek között azon a Szeged melletti gokartpályán is, ahol a sajtótájékoztatót tartották - rendszeresen minimum 50 százalékkal kedvezőbb áron biztosítanak sportlehetőséget a kártyával rendelkezőknek. Minden jelentkező névre szóló kártyát kap, melynek segítségével igénybe veheti a kedvezményeket, illetve minden egyes alkalommal pontokat gyűjthet rá, melyekért ajándékokat kaphat. Nincs limit, akár naponta lehet használni a kedvezményeket.

Hoffmann Pál elmondta: az a cél, hogy egyre többen, korra, nemre, szociális helyzetre való tekintet nélkül mozogjanak, ezáltal egészségesebb életet éljenek.

A sportpályák üzemeltetői díjmentesen vehetnek részt a programban, amely által ismertséget szerezhetnek maguknak, a sportszövetségek pedig növelhetik a sportolói bázisukat.

A projektvezető szerint az aktivitást jól mutatja, hogy az induláskor 16 városban, 50 helyszínen, 30 sportági választékot kínálnak, emellett már jövő héten több tucat helyszín csatlakozását jelezték előre. A tervek szerint év végére elérik országosan a 400-500 sportolásra alkalmas cég bevonását.

Tavaly ősszel a Dél-Alföldön próbaként elindított mintaprojektben mintegy háromszázan már kipróbálták a lehetőséget. Ennek pozitív hatásáról számolt be Horváth Norbert, a szegedi Klúg Péter Általános Iskola igazgatója, aki szerint a hallássérült és tanulásban akadályozott diákjaiknak ez egy rendkívüli lehetőség volt, hiszen az iskolában ilyen sokféle sportlehetőséget nem tudnak biztosítani.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A testmozgás hiánya lehet a súlyos...

Az utóbbi, valamivel több mint egy évben számos szakember igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy a rendszeres testmozgás lehet a COVID-19 elleni...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.