• Elindult a Sportol a Nemzet sportkártya program

    Szerző: MTI

    Elindult a Sportol a Nemzet sportkártya program, amely céljai szerint a sportolni vágyóknak, a létesítményeknek és a szövetségeknek is új lehetőséget teremt.


    Sport és egészség a WEBBetegen

    A kártyát bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Hoffmann Pál, a Sportol a Nemzet sportmozgalom projektvezetője kifejtette: mostantól 16 városban több mint 30 sportágból választva sportolhatnak az eredetinél legalább 50 százalékkal alacsonyabb áron a programba regisztrálók.

    Az új sportkártya rendszer egy olyan kezdeményezés, melyben a sportolásra alkalmas létesítményekben - így többek között azon a Szeged melletti gokartpályán is, ahol a sajtótájékoztatót tartották - rendszeresen minimum 50 százalékkal kedvezőbb áron biztosítanak sportlehetőséget a kártyával rendelkezőknek. Minden jelentkező névre szóló kártyát kap, melynek segítségével igénybe veheti a kedvezményeket, illetve minden egyes alkalommal pontokat gyűjthet rá, melyekért ajándékokat kaphat. Nincs limit, akár naponta lehet használni a kedvezményeket.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Hoffmann Pál elmondta: az a cél, hogy egyre többen, korra, nemre, szociális helyzetre való tekintet nélkül mozogjanak, ezáltal egészségesebb életet éljenek.    

    A sportpályák üzemeltetői díjmentesen vehetnek részt a programban, amely által ismertséget szerezhetnek maguknak, a sportszövetségek pedig növelhetik a sportolói bázisukat.    

    A projektvezető szerint az aktivitást jól mutatja, hogy az induláskor 16 városban, 50 helyszínen, 30 sportági választékot kínálnak, emellett már jövő héten több tucat helyszín csatlakozását jelezték előre. A tervek szerint év végére elérik országosan a 400-500 sportolásra alkalmas cég bevonását.

    Tavaly ősszel a Dél-Alföldön próbaként elindított mintaprojektben mintegy háromszázan már kipróbálták a lehetőséget. Ennek pozitív hatásáról számolt be Horváth Norbert, a szegedi Klúg Péter Általános Iskola igazgatója, aki szerint a hallássérült és tanulásban akadályozott diákjaiknak ez egy rendkívüli lehetőség volt, hiszen az iskolában ilyen sokféle sportlehetőséget nem tudnak biztosítani.

    (MTI)

     
    Legutóbb frissült: 2015.06.13 05:21
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Így maradhat egészséges és fitt a téli hónapokban is

    Aki betart néhány egyszerű szabályt, a hideg évszakban is problémamentesen megőrizheti egészségét, fitt és karcsú maradhat. Ehhez adunk öt tippet.

    Javulnak a magyar népegészségügyi mutatók

    Öt év alá csökkent az Európai Unió és Magyarország lakosainak várható élettartama közötti különbség, de más pozitív mutatók és kedvező trendek is láthatók - ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten.

    Az európaiak tovább élnek, az egészségben eltöltött életévek száma azonban nem feltétlenül növekszik

    Az Európai Unió lakosságának többsége tovább él, mint korábban, ugyanakkor az egészségben eltöltött életévek száma nem feltétlenül növekszik az egészségügyi ellátás hiányosságai és a betegségek megelőzésére fordított források elégtelensége miatt - közölte az Európai Bizottság frissen kiadott jelentésében szerdán.

    Fitten és aktívan tavasszal

    A Nap simogató melege kicsal minket a természetbe, lassan megkezdjük a szabadidős sporttevékenységeket, kirándulunk, túrázunk. A téli hónapok alatt azonban szervezetünk elszokik a rendszeres mozgástól, sokan fáradtnak és levertnek érzik magukat. Ne keressen kifogásokat, mert ezek ellen lehet tenni!

    67 százalékon áll a magyarok boldogságszintje

    Holnap, azaz március 20-án van a boldogság világnapja, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hívott életre még 2012 nyarán.

    Gyermekkerékpár - Hogyan vásároljon biciklit?

    A kerékpározás a gyermekek körében az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb mozgásforma. Fontos, hogy az első bicaj kiválasztása tökéletesen sikerüljön és már az első próbálkozások is örömöt szerezzenek. Milyen szempontok alapján válasszuk ki gyermekünk kerékpárját?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.