Elindult a Sportol a Nemzet sportkártya program

MTI
megjelent:

Elindult a Sportol a Nemzet sportkártya program, amely céljai szerint a sportolni vágyóknak, a létesítményeknek és a szövetségeknek is új lehetőséget teremt.

A kártyát bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Hoffmann Pál, a Sportol a Nemzet sportmozgalom projektvezetője kifejtette: mostantól 16 városban több mint 30 sportágból választva sportolhatnak az eredetinél legalább 50 százalékkal alacsonyabb áron a programba regisztrálók.

Az új sportkártya rendszer egy olyan kezdeményezés, melyben a sportolásra alkalmas létesítményekben - így többek között azon a Szeged melletti gokartpályán is, ahol a sajtótájékoztatót tartották - rendszeresen minimum 50 százalékkal kedvezőbb áron biztosítanak sportlehetőséget a kártyával rendelkezőknek. Minden jelentkező névre szóló kártyát kap, melynek segítségével igénybe veheti a kedvezményeket, illetve minden egyes alkalommal pontokat gyűjthet rá, melyekért ajándékokat kaphat. Nincs limit, akár naponta lehet használni a kedvezményeket.

Hoffmann Pál elmondta: az a cél, hogy egyre többen, korra, nemre, szociális helyzetre való tekintet nélkül mozogjanak, ezáltal egészségesebb életet éljenek.

A sportpályák üzemeltetői díjmentesen vehetnek részt a programban, amely által ismertséget szerezhetnek maguknak, a sportszövetségek pedig növelhetik a sportolói bázisukat.

A projektvezető szerint az aktivitást jól mutatja, hogy az induláskor 16 városban, 50 helyszínen, 30 sportági választékot kínálnak, emellett már jövő héten több tucat helyszín csatlakozását jelezték előre. A tervek szerint év végére elérik országosan a 400-500 sportolásra alkalmas cég bevonását.

Tavaly ősszel a Dél-Alföldön próbaként elindított mintaprojektben mintegy háromszázan már kipróbálták a lehetőséget. Ennek pozitív hatásáról számolt be Horváth Norbert, a szegedi Klúg Péter Általános Iskola igazgatója, aki szerint a hallássérült és tanulásban akadályozott diákjaiknak ez egy rendkívüli lehetőség volt, hiszen az iskolában ilyen sokféle sportlehetőséget nem tudnak biztosítani.

(MTI)

Frissítve: 2015.06.13. 05:21, Megjelent: 2015.06.13. 05:21
Címkék: Sportolás téma

Cikkajánló

Sport: így érdemes elkezdeni

Dr. Kónya Judit, családorvos
Sportolás
A jó idő sokunkban kelti fel a sportolás iránti vágyat - olyanokban is, akik eddig nem mozogtak rendszeresen, vagy már régen abbahagyták azt. A sportolás elkezdése, illetve az újrakezdése a legnehezebb, és ne gondoljuk, hogy a fogadalom megtartása, miszerint holnaptól rendszeresen sportolunk, egyszerű lesz.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitneszedző
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.