A dopping és a drog ellen

Debreceni Egyetem
megjelent:

A fiatalkori drogfogyasztás világszerte, így Magyarországon is társadalmi problémát jelent. Ennek veszélyeire hívta fel a fiatal sportolókkal foglalkozó edzők figyelmét egy debreceni konferencia.

A Debreceni Egyetem pályázaton elnyert 100 millió forintos műszerbeszerzésének köszönhetően ősszel megnyitja kapuit a Sportegészségügyi Központ az új Nagyerdei Stadionban, ahol 10 szakember, köztük sportorvos, pszichológus, mérnök és táplálkozási szakember segíti az amatőr és profi sportolók fejlődését - ez is elhangzott azon a továbbképzésen, amelyen három megye 150 edzőjének tartottak továbbképzést a dopping és a drog használatának megelőzéséről.

Csernoch László, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese azt hangsúlyozta köszöntőjében, hogy egy sportorvosi reformot kell végrehajtani Magyarországon.

Debreceni Egyetem beszéd

Kiss Norbert, az EMMI helyettes államtitkára köszöntőjében felhívta az edzők figyelmét arra, hogy értelmet kell adni a gyerekek hétköznapjainak. Erre a sport a legjobb megoldás, amit nem kell feltétlen versenyszerűen űzni ahhoz, hogy élményeket és a fiatalok számára egy egész életen át hasznosítható értékeket adjon.

Pető Károly, a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar dékánja beszédében kiemelte: az idén először végeznek sportszervező hallgatók a karon, akik egy fél éves szabadon választható kurzus keretében tanulhatnak a doppingszerek és táplálékkiegészítők fajtáiról, hatásairól, módszereiről, illetve a dopping és drogfogyasztás jogi hátteréről. 2015 szeptemberétől pedig további lehetőséget kínál az egyetem arra, hogy a sportolók tovább építhessék kettős karrierjüket. Ugyanis két új mesterképzéssel (sprtközgazdász és sportmérnök) bővíti kínálatát az intézmény ezen a területen.

Drogok és doppingszerek hatásai és veszélyei

A leggyakrabban előforduló drogok utcai nevei és élettani hatásaik. Drogok és hatásaik

Minden ember szép testre vágyik, sokan tesznek is érte. Az izmos test érdekében néhányan különböző anyagokat visznek be a szervezetükbe. Meg sem fordul a fejükben, hogy akár mérgezhetik is magukat. A különböző doppingszerek hatásai és veszélyei

(Debreceni Egyetem)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.