Úszók éjszakája 5 nagyvárosban

Szerző: WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Október 29-én, hétfőn, a Pikkelysömör Világnapján egyszerre öt nagyvárosban úsztak együtt a betegek és az érdeklődők. Az Úszók Éjszakáján egy óra leforgása alatt, váltóban 25 750 métert úsztak le a kaposváriak, ezzel az ő psoriasis klubjuk nyerte meg a kirándulást.

Sport és egészség a WEBBetegen

Hazánk 2006-ban csatlakozott a Pikkelysömör Világnaphoz. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet erre a komplex betegségre, amelynek kapcsán még igen kevés az ismeret és sok a tévhit. Hazánkban közel 200 ezer embernek jelent próbatételt beugrani a vízbe a bőrükön megjelenő elváltozások, illetve az ehhez társuló társadalmi előítéletek miatt.

Úszók éjszakája 5 nagyvárosban

Dr. Remenyik Éva egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Bőrgyógyászati Klinikájának igazgatója, a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke elmondta, hogy olyan komplex betegségről van szó, amelyet súlyosabb esetben gyakran kísérnek egyéb szervek megbetegedései is: ízületi vagy kardiológiai elváltozások, depresszió vagy elhízás.

Úszók éjszakája 5 nagyvárosban

Budapest, Kaposvár, Pécs és Szeged mellett Debrecenben is várták az érdeklődőket a Sportuszodában, ahol - a nemrég a civisvárosba igazolt - Biczó Bence ifjúsági olimpiai bajnok úszóval együtt róhatták a métereket a kicsik és a nagyok.

Úszók éjszakája 5 nagyvárosban

Mindenki arra volt kíváncsi az est során, hogy melyik városban teszik meg a leghosszabb távot váltóversenyben, egy óra alatt. Vatler Péternétől, a Hajdúsági Psoriasis Klub elnökétől megtudtuk: a győztes város betegklubja - méghozzá a kaposvári - egy kirándulást nyert, ezzel is oldva a betegek elszigeteltségét.

(WEBBeteg - Tóth András, újságíró)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hogyan jógázzunk otthon...

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a jóga, hiszen nemcsak testileg, hanem mentálisan is feltölti az embert. A rendszeres gyakorlásnak számos...

Tanácsok aktív szabadidős...

Most még olyanok is elkezdtek mozogni, akik eddig teljesen inaktív életet éltek, de mi a helyzet azokkal, akiknek korábban is szerves részét képezte az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.