• Spinning - Amikor nem a távolság legyőzéséért tekerünk

    Szerző: Medipress

    Míg a szobakerékpárosok rögzített kerékpárokat hajtanak szimulált dombokra fel és azokról le, nem mennek sehová, de minden egyes tekerésért keményen megdolgoznak. Ez a spinning, vagy magyarosan mondva teremkerékpározás.

    Csoportosan végzik, de mindenkinek magának kell megtennie a saját részét - mondja Bethany Lions spinning edző. A nehézségi fokozatot állító gomb ott van az ember előtt, és mindenki maga szabályozza; ez nagyon jelentős tényező. Ha az edző azt mondja, a kezdők maradjanak a könnyebb fokozaton, persze ők is megpróbálják a nehezebbet, mert nem akarnak kilógni a sorból.

    Hirdetés

    A spinning nagy energiafogyasztással és csekély káros hatással járó edzési mód - mondja Shannon Crumpton, az Amerikai Sportorvosi Kollégium (ACSM) szóvivője. A spinning az egyike azon kevés edzési módszereknek, amelyek megfelelnek az ACSM ajánlásainak. De bármilyen jó is legyen, a szakértők szerint önmagában nem elég.

     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
   • A testmozgás kevésbé ismert pozitív hatásai
   • Lovasterápia: kiknek lehet hasznos?
   • Hogyan öregszik a szervezetünk?
   • Spinning
   • Sport és az ízületek védelme
   • A futás hatása a szervezetre
   • Az úszás hatása a szervezetre
   • Mivel nem erősíti a felső végtagot és a törzset, strechinggel vagy jógával kell kiegészíteni. Ugyanakkor kifejezetten ajánlják azoknak, akik nem bírják a nagy igénybevétellel járó edzésformákat, például a futást.

    Minden szakember egyetért a testhelyzet jelentőségében: szükséges, hogy mindenki megtalálja a legmegfelelőbb ülésmagasságot. Fontos, hogy kényelmes legyen az ülés, és hogy mindig egyenes derékkal üljünk a kerékpáron, még ha a naplemente, amelybe belekerekezünk, csak a képzeletünkben létezik is.

     

     Miért jó a kerékpározás?


    A biciklizés az aerob, ciklikus mozgásformák közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy a kerékpározás során ugyanaz a mozdulatsor egymás után gyorsan ismétlődik, és a mozgás dinamikus, vagyis oxigén jelenlétében megy végbe. Miért jó a kerékpározás?>>

    Egy folyamatos, egyenletes, egy órán át tartó, alacsony intenzitású szobakerékpározás kb. 300kcal-t igényel, amely lehet hogy nem tűnik soknak, mégis nagyon kedvező a fogyókúra szempontjából, mivel az elvesztett energia nagy része a zsírokból származik. Ellentétben a spinning-gel (edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés kerékpáros aerobik óra), amelynek hatására akár 700-800 kalóriát is elégethetünk, amelynek jelentős része szénhidrát. Ennek köszönhetően a spinning után kínzó éhségérzet jelentkezhet, amely a szénhidrátok minél hamarabb történő pótlására késztet. Mindez nem jelenti azt, hogy spinninggelni nem érdemes, sőt! Rendkívüli módon megdolgoztat, kifáraszt, ezért elsősorban a megfelelő edzettség elérése után érdemes belekezdeni. Mennyi energiát igényel a kerékpározás?>>

    Medipress

    Legutóbb frissült: 2011.04.05 13:24
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Testedzés gyomor- és bélrendszeri betegeknek

    A fittség megőrzése nagyon nehéz mindazoknak, akik Crohn-betegségben, irritábilis bél szindrómában, vagy egyéb gyomor- és bélrendszeri betegségben szenvednek.

    Gyakorlatok az erős hátizmokért és a széles vállakért

    Sokan megfeledkeznek róla, pedig elengedhetetlenül fontos a hát- és vállizmok erősítése. Erre a célra kiválóan alkalmas lehet például a húzódzkodás.

    25 tízperces tipp az egészségért

    Az egészséges életmód magában foglalja a rendszeres testmozgást, az egészséges táplálkozást, az egészséges testsúlyt és a dohányzásmentességet. Egyszerűen hangzik, de vajon könnyen betartható?

    Testedzés segítséggel: vitaminok, protein, kreatin és társai

    A legtöbb étrend-kiegészítő alkalmazása egészséges ember számára a felhasználási előírások követése mellett önmagában nem jelent nagy kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem jelenthetjük ki, hogy mindent - amit a boltokban beszerezhetünk - kockázatok nélkül beszedhetünk - nyilatkozta a WEBBeteg.hu portálnak Tihanyi András sporttáplálkozással foglalkozó dietetikus.

    A hosszútávfutás - Veszélyei is vannak?

    Ha a rendszeres testmozgás, mint a kocogás jót tesz az egészségnek, joggal gondolhatjuk, hogy az olyan turbó edzések, mint a maratoni futásra való felkészülés, méginkább.

    Egy klasszikus téli sport - a síelés

    A síelés a klasszikus téli sportok egyik jellegzetes példája. Méltán nevezhető természeti sportnak, mivel a lejtők és emelkedők havas tájai legalább olyan fontos szerepet játszanak az élményszerzésben, mint a gyorsaság és a siklás öröme.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.