• Furcsaság: Szinte helyet cseréltek a fiú belső szervei

    Szerző: Független Hírügynökség

    Tizenhat éves korában vették észre az orvosok, hogy egy kelet-ukrajnai fiú belső szervei csaknem helyet cseréltek. A korábban epehólyag-probléma diagnózisával kezelt Zsenyának hiányzott a rekeszizma. A donyecki orvosok háromórás műtéttel szüntették meg a születési rendellenességet.

    Az érettségi előtt álló 16 éves ifjú, csak az elmúlt hónapokban kezdett panaszkodni arra, hogy az étkezések után fokozott hányingert érez, s több ízben viszont is látta a vacsoráját. A Donyeck megyei Dzerzsinszk város orvosai a tünetek alapján epebántalmakat feltételeztek, s ennek megfelelően kezelték.

    Hirdetés
    Orvosi érdekességek

    Zsenya unikumnak számító testi rendellenessége, csupán akkor derült ki, amikor a kötelező sorkatonai szolgálatra történő behívása alkalmábó,l alapos orvosi vizsgálatnak vetették alá.

    Az elvégzett ultrahangos vizsgálat során döbbentek rá az orvosok, hogy a fiú gyomra, mája és bélrendszerének egy része tulajdonképpen a mellkasában van.

    A donyecki orvosok, több mint háromórás műtét során rendezték helyre a fiatalember belső szerveit, és alakították ki különböző szövetekből a hiányzó rekeszizmát.

    Zsenya a sebészeti szempontból ritkaságszámba menő operációt követő nyolcadik napon már el is hagyhatta a kórházat - számolt be pénteki kiadásában a Komszomolszkaja Pravda.

    Dr. Jan Kolkin, a Donyecki Orvosi Egyetem sebészprofesszora elmondta, hogy a fiúnál tapasztalt születési rendellenesség rendkívül ritka, s az ezzel kapcsolatos műtéti beavatkozások sikere, minden esetben magában hordozza a végzetes kimenetel esélyét.

    A felépülőben lévő fiú úgy nyilatkozott, hogy bár eredetileg a katonai pályát akarta választani, most már biztos, hogy sebész lesz belőle.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.12.04 18:40
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Mit jelent, ha csuklik a magzat?

    A csuklás egy élettani jelenség, a rekeszizom szaggatott, önkéntelen összehúzódása, mely már magzati korban is jelentkezhet. Mi okozza ezt a jelenséget a magzatoknál?

    Miért csuklunk?

    A csuklás kellemetlen és a szervezet számára nem is hasznos jelenség. Bár rendszerint jóindulatú és magától megszűnik, ha órákig-napokig tart, sőt fokozódik is, akár komolyabb kiváltó ok is lehet a háttérben. Ebben az esetben érdemes orvoshoz fordulni!

    A férfi nemi szervek fejlődési rendellenességei

    A húgycső, a hímvessző és a herék fejlődési zavarai szerencsére ritkán fordulnak elő, viszont néhány esetben közösülési képtelenséghez vezethetnek, vagy akadályozhatják a vizeletürítést.

    68 év a csuklás világrekordja

    A Guiness Rekordok Könyve szerint a kategória győztese 1922 és 1990 között minden nap 10. másodpercében csuklott, ezzel ő lett a leghosszabb ideig tartó csuklás rekordere. Ha ön ennél gyorsabban szeretne megszabadulni a tünetektől, érdemes elolvasnia dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész orvos tanácsait!

    Tölcsérmellkas, tyúkmell - Mellkasdeformitások

    A mellkasdeformitás gyakran nem csupán esztétikai problémát jelent, mivel az eltérések a tüdőt és a szívet is érinthetik. A mindennapi életben kétféle deformitással találkozunk gyakran: ezek a tölcsérmellkas, illetve a tyúkmellkas.

    Középpontban a veleszületett fejlődési rendellenességgel élők

    A veleszületett rendellenességek regisztereinek nemzetközi szervezete, az International Clearinghouse for Birth Defects Surveillance and Research kezdeményezésére a WHO támogatásával kiemelt és támogatott világnapként 2015-ben került megrendezésre első alkalommal a Veleszületett Fejlődési Rendellenességek Világnapja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.