• Reflux és gyomorfekély cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó
    2019-12-22 09:33
    Reflux
    A reflux (gastrooesophagealis reflux, GERD) tüneteit az okozza, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, kimarja annak belső falát, és kialakul az a panasz, amit a mindennapokban gyomorégésként emlegetünk - írja Dr. Debreczeni Anikó a refluxról.
    Élet betegséggel
    Medipress
    2013-01-19 19:03
    A patikákban kapható savkötők és receptre kapható gyógyszerek a legtöbbet használt megoldások a reflux betegség kezelésében. Sajnos azonban komolyabb esetekben a sebészeti beavatkozás is szükséges lehet a beteg állapotának javításához.
    WEBBeteg
    2012-10-18 07:38
    Refluxot, rekeszsérvet és nyálkahártya gyulladást állapítottak meg nálam. Három hónapnyi gyógyszerszedés mellett a panaszaim nem múltak el. Probiotikumokkal kiegészíthetem a kezelést? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Élet betegséggel
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2012-08-11 09:41
    Nehézlégzés, mellkasi szorítás, égő érzés a has felső részén. A felsorolt tünetek könnyen összetéveszthetők a szívinfarktus jeleivel, sok esetben mégsem kardiológiai betegség áll a panaszok hátterében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    2011-12-03 10:57
    A csecsemőkori reflux gyógyszeres kezelése egyre gyakoribb, annak ellenére, hogy tudományosan nem bizonyított, hogy jelentősen javítanának a babák állapotán.
    WEBBeteg
    2011-10-09 03:01
    "Reflux betegséget állapítottak meg nálam. Egy ismerősöm azt tanácsolta, hogy végeztessek el egy olyan vizsgálatot, amely kimutatja, hogy Helicobacter Pylori okozza-e a betegséget. Az lenne a kérdésem, hogy okozhatja-e ezt ez a baktérium?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    Medizóna
    2011-07-10 19:41
    Irritábilis bélszindróma, gyulladásos bélbetegségek, reflux: sorolhatnánk még azokat emésztőrendszeri betegségeket, amelyek haspuffadást is okoznak, de ijesztgetésnek talán ennyi is elég. Annál is inkább, mivel szinte valamennyi, a hasat érintő kór kiválthatja az említett kellemetlen állapotot.
    Betegségek megértése
    Medipress
    2011-05-20 15:07
    Egy friss tanulmány szerint műtéttel és az omeprazolhoz, lanzoprazolhoz vagy ezomeprazolhoz hasonló hatóanyagokat tartalmazó gyógyszerekkel egyaránt hatékonyan kezelhető a krónikus reflux betegség.
    Betegségek megértése
    MTI
    2011-03-11 23:23
    A gyomorsav kellemetlen fájdalmat okozhat a nyelőcső alsó szakaszán, ha oda fölkerülhet, de ezt a protonpumpagátló gyógyszerek kitűnően csillapítják.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg
    2011-02-06 07:51
    Mikor a gyomor savtartalma a nyelőcsőbe jut, a nyálkahártyán gyulladást okoz, ennek a rendellenességnek nevek az oesophagitis. Kezelése feltétlenül szükséges, hiszen nyelési problémákat is okozhat, arról nem is beszélve, hogy nagyon kellemetlen és fájdalmas.
    Betegségek megértése
    MTI
    2010-11-26 14:13
    Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy növelnék az újszülötteket veszélyeztető születési rendellenességek kialakulásának kockázatát a kismamák által a terhesség ideje alatt szedett gyomorégés gátló gyógyszerek - állítják a dán szakemberek.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!