• Még több öngyilkos az amerikai hadseregben

    Szerző: Független Hírügynökség

    Emelkedik az öngyilkosságok száma az amerikai hadseregben. Az év első felében 88 katona vetett véget életének, szemben a 2008. első félévi 67-tel, közölte az amerikai védelmi minisztérium magyar idő szerint pénteken hajnalban.

    Korábban magas rangú amerikai tisztek már felhívták a figyelmet, hogy idén valószínűleg megdől a tavalyi öngyilkossági rekord a hadseregben.

    Hirdetés

    Az új adatok megerősítik ezeket a félelmeket. Tavaly egész évben összesen 128 amerikai katona követett el öngyilkosságot, 2007-ben 115. Feltételezik, hogy az ok az ismételt harctéri bevetések miatti stressz lehetett.

      Öngyilkosság


    Az öngyilkosságra készülők 75-80 százaléka beszél előtte tettéről. A meghalási szándék kifejezése egyben segélykérést is jelent. Öngyilkosság, hogyan előzhető meg?>>

    A 2008-ban a hadseregben 100 ezer aktív szolgálatot teljesítőre 20,2 öngyilkosság jutott, ami magasabb arány, mint a demográfiailag kiigazított országos öngyilkossági gyakoriság.

    Az utolsó rendelkezésre álló országos adat, a 2005-ös szerint 100 ezer lakosra 19,5 öngyilkosság jut.

    Az idei első félévi 88 öngyilkosságból 54 esetben már bebizonyosodott, hogy valóban öngyilkosság történt, 31 esetben még folyik a vizsgálat.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A korábbi esetek 90 százalékában beigazolódott az öngyilkosság feltételezése.

    A hadsereg vezetői azzal reagáltak a szaporodó öngyilkosságokra, hogy megelőzési programokat dolgoztak ki, szűrő vizsgálatokat tartanak a pszichiátriai gondokkal küzdők számára, és igyekeznek megszüntetni azt a légkört, amelyben a katonák a gyengeség jelének és szégyellni való dolognak tekintik, ha valaki pszichiáterhez fordul.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.07.11 21:20
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Dr. Tolvay Katalin: A betegek egyre kevésbé érzik stigmának, ha lelki problémáik vannak

    Sokan ismerik és tisztelik, és ő is számos páciens lelkének, elméjének, személyiségének gyógyítója, és ismerője. Elhivatott pszichiáter, aki örömmel hódol a kerékpározásnak, a sportnak, az utazások élményének, megőrizve az értékrendjének megfelelő szépségeket, bölcsességeket, hétköznapi szokásokat.

    Depresszió a híres emberek életében

    A sok tekintetben zseniálisat alkotó emberek életét viszonylag gyakran kísérik különféle mentális betegségek, amelyek miatt életük egyes szakaszaiban vagy akár egész életükben is súlyosan depressziósak lehetnek. A depresszió ugyan gyakran hozzásegíti őket olyan művek megalkotásához, amelyre a búskomor lelkiállapotok átélése nélkül nem lettek volna képesek, sokuk élete azonban tragikusan, életük önkezükkel történő kioltásával végződik, amikor lelki szenvedéseiket már nem képesek többé ép ésszel elviselni.

    Öngyilkosság - Megakadályozható lenne? Mit tegyünk?

    Ismeretes, hogy Magyarország a befejezett öngyilkosságok területén mindig előkelő helyen állt, bár az elmúlt 20 évben a statisztika javult. Ettől még továbbra is szem előtt kell tartani az öngyilkosság problémáját, amely sokszor tabu és a társadalom elítéli, megbélyegzi az öngyilkosságot elkövetőt.

    Depresszió gyermekkorban

    A gyerekkori depresszióban gyakori a lehangoltság, a sírás, a kedvetlenség, a teljesítmény csökkenése, amely hamar eredményez tanulási zavarokat és iskolai eredményromlást. Gyakori az étvágytalanság, az étel elutasítása, félelem a lefekvéstől, az elalvástól.

    A kismamák érzelmi betegsége: D-MER (diszfóriás tejleadó reflex)

    A diszfóriás tejleadó reflex (angol elnevezéséből adódó betűszóval élve D-MER) egy olyan probléma, mely nagyon megnehezíti az édesanyák életét. A tejleadással párhuzamosan, a szoptatás meghitt élménye helyett, különböző kellemetlen érzések jelentkeznek, melyek a szoptatás abbahagyására ösztönözhetik az anyákat.

    Öngyilkosság - Hogyan ismerjük fel az előjeleket?

    Hazánkban sajnálatos módon kiugróan magas az öngyilkosságok száma. Ismerjük fel az árulkodó jeleket és szükség esetén segítsünk bajba jutott ismerőseinken!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
   • Orvos válaszol
    Dr. Pászthory Erzsébet

    Dr. Pászthory Erzsébet

    gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos

   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások