• Hipnózis: szemfényvesztés vagy terápia?

    Szerző: medizona.hu

    Bár még ma is sokan szemfényvesztéssel azonosítják, a hipnózisban végzett pszichoterápiával hatékonyan térképezhetők fel a lélek rejtelmei.

    Hipnózisban szuggesztiók hatására olyan módosult, beszűkült tudatállapot alakul ki, amelyben a tudattalan tartalmak hozzáférhetővé és befolyásolhatóvá válnak.

    Hirdetés

    Megváltozik az agy működése, a páciens a hipnotizőr hangjára és saját élményeire koncentrál, képzelete, érzelmei átélése és kifejezése élénkebbé válik, képes felidézni a betegsége szempontjából érzelmileg hangsúlyos, de a tudatos gondolkodás számára elzárt élményeket.

    Valójában nem a hipnózis, hanem a transzállapotban alkalmazott pszichoterápia gyógyít. A hipnózis technikáiban közös vonás, hogy a tudatot csekély figyelmet igénylő feladatokkal foglalja le, majd fokozatosan kikapcsolja azt. Így a kritikai készség, a valóság érzékelése csökken, a tudattalan közvetlenül megszólítható.

    A terapeuta általában relaxációval juttatatja el páciensét módosult tudatállapotba, de létezik mozgásos eljárás is.

    A cikk partnerünk, a  portálon olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

     

    Módosítva: 2009.06.18 09:18, Megjelenés: 2009.06.18 09:18
   • Cikkajánló

    Allergiás?

    Allergiás?

    Szponzorált tartalom

    Néhány egyszerű szabályt betartva csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket. (x)

    Autoimmun betegség

    Autoimmun betegség

    Dr. Brugós László

    Milyen tünetekkel járnak az autoimmun betegségek? Mire figyeljünk?

    Lányoknál gyakran nehezen ismerik fel az autizmust

    Lányoknál sokszor nem veszik észre vagy hibásan diagnosztizálják az autizmust, mert annak előfordulása sokkal gyakoribb a fiúknál.

    Amikor a lélek betegíti meg a férfiak testét

    A férfiak az erősebb nem képviselői, de számos tekintetben sokkal gyengébbek, érzékenyebbek, mint a nők, csakhogy problémáik kifejezésére ritkán találnak jó megoldást. Ha az egészségükről van szó, hamarabb nyúlcipőt húznak, és messze elkerülik az orvosi vizsgálatokat, vagy épp a bolhából is elefántot csinálnak, és olykor vélt, szerintük létező panaszaikkal orvosok sokaságát keresik fel.

    Pszichoterápia: a gyógyító szavak

    A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel. Kezdeteit a vallási szertartásokban, szerzetesi mozgalmakban találhatjuk meg.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.