Pszichológia Határok Nélkül

Szerző: pszinapszis

A Budapesti Pszichológiai Napokat, idén már 15. alkalommal rendezik meg április 15-17. között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A rendezvényen a látogatók a legnevesebb előadóktól hallhatják a legizgalmasabb mai társadalmi jelenségek, események és pszichológiai módszerek élvezetes bemutatását.

Biokémia, belgyógyászat, neurológia, hematológia, pszichológia. Melyik lóg ki a sorból? Nos, valójában egyik sem. Míg az első négy terület elismert, magas presztízsű tudományág illetve kutatási terület, addig az utolsó, a pszichológia, elképesztő elméleti és gyakorlati eredményeinek ellenére is mind a mai napig küzd azért, hogy (el)ismertebbé váljon. Pedig a gyógyítás, a pedagógia, az információs technológia és számos más területek munkájához is jelentősen hozzájárult.

Ezért is indult meg a pszichológushallgatók körében egy kezdeményezés, hogy önkéntes munkával létrehozzanak egy olyan rendezvényt, amely hidat képezhet a pszichológia tudományának képviselői és az érdeklődő közönség között. Ez a rendezvény a Pszinapszis, avagy a Budapesti Pszichológiai Napok, amely idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre április 15-17. között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

A rendezvényen a látogatók a legnevesebb előadóktól – például Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prof. Dr. Csépe Valéria, Dr. Lisznyai Sándor illetve dr. Vekerdy Tamás – hallhatják a legizgalmasabb mai társadalmi jelenségek, események és pszichológiai módszerek élvezetes bemutatását. Aki pedig mélyebb tudásra, saját élményekre vágyik, azok a különféle műhelyfoglalkozásokon próbálhatják ki a legváltozatosabb pszichológiai terápiás és önismereti módszereket.

Mivel a rendezvény célja nem csak a tudomány legfrissebb eredményeinek megismertetése, hanem három igazán élménydús nap szervezése is a látogatók számára, ezért az előadások között kiállításokat, színdarabokat, koncerteket tekinthetnek meg az érdeklődők. További szolgáltatásként részt vehetnek masszázson, orientációs tanácsadáson (amely útba igazítja azokat, akik úgy érzik, valamilyen pszichológiai segítségre volna szükségük, ám nem tudják, kihez forduljanak), vásárolhatnak és dedikálhatnak könyveket a könyvesházban, valamint különféle civil szervezetek munkáját ismerhetik meg.

További információ: www.pszinapszis.hu>>

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Hogyan előzhetjük meg az...

Az önismeret, a tudatos jelenlét mellett az egyik legfontosabb a megelőzésben az öngondoskodás és az önegyüttérzés. Az önmagunkkal kapcsolatos...

Az öngyilkosságra készülők...

Minden krízishelyzetbe jutott ember leadja a figyelmeztető jelzést a környezetének, hogy bajban, rossz mentális állapotban van. Ennek egyik formája a...

Állapot vagy betegség? - Kevésbé...

A dohányzás és az elhízás a többség szerint betegség, mint ahogy az alvászavar, a depresszió, a visszér és a szorongás is az. Ez derül ki a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.