• Pszichológia Határok Nélkül

    Szerző: pszinapszis

    A Budapesti Pszichológiai Napokat, idén már 15. alkalommal rendezik meg április 15-17. között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A rendezvényen a látogatók a legnevesebb előadóktól hallhatják a legizgalmasabb mai társadalmi jelenségek, események és pszichológiai módszerek élvezetes bemutatását.

    Biokémia, belgyógyászat, neurológia, hematológia, pszichológia. Melyik lóg ki a sorból? Nos, valójában egyik sem. Míg az első négy terület elismert, magas presztízsű tudományág illetve kutatási terület, addig az utolsó, a pszichológia, elképesztő elméleti és gyakorlati eredményeinek ellenére is mind a mai napig küzd azért, hogy (el)ismertebbé váljon. Pedig a gyógyítás, a pedagógia, az információs technológia és számos más területek munkájához is jelentősen hozzájárult.

    Hirdetés

    Ezért is indult meg a pszichológushallgatók körében egy kezdeményezés, hogy önkéntes munkával létrehozzanak egy olyan rendezvényt, amely hidat képezhet a pszichológia tudományának képviselői és az érdeklődő közönség között. Ez a rendezvény a Pszinapszis, avagy a Budapesti Pszichológiai Napok, amely idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre április 15-17. között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

    A rendezvényen a látogatók a legnevesebb előadóktól – például Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prof. Dr. Csépe Valéria, Dr. Lisznyai Sándor illetve dr. Vekerdy Tamás – hallhatják a legizgalmasabb mai társadalmi jelenségek, események és pszichológiai módszerek élvezetes bemutatását. Aki pedig mélyebb tudásra, saját élményekre vágyik, azok a különféle műhelyfoglalkozásokon próbálhatják ki a legváltozatosabb pszichológiai terápiás és önismereti módszereket.

    Mivel a rendezvény célja nem csak a tudomány legfrissebb eredményeinek megismertetése, hanem három igazán élménydús nap szervezése is a látogatók számára, ezért az előadások között kiállításokat, színdarabokat, koncerteket tekinthetnek meg az érdeklődők. További szolgáltatásként részt vehetnek masszázson, orientációs tanácsadáson (amely útba igazítja azokat, akik úgy érzik, valamilyen pszichológiai segítségre volna szükségük, ám nem tudják, kihez forduljanak), vásárolhatnak és dedikálhatnak könyveket a könyvesházban, valamint különféle civil szervezetek munkáját ismerhetik meg.

    További információ: www.pszinapszis.hu>>

    Legutóbb frissült: 2011.04.01 11:06
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A munkanélküliség súlyos pszichés következményei

    Világszerte és így hazánkban is nagy probléma a munkanélküliség. A munkahelyét elveszítő embereknek az állástalanság nemcsak anyagi, hanem érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük.

    Kleptománia, avagy a lopási kényszer

    Az utóbbi években nagyon felkapott, szinte divatos betegséggé vált a kleptománia, más néven lopási kényszer. Számos cikk jelenik meg hazai és külföldi sztárokról, akik érthetetlen lopási ügyekbe keverednek (pl.: Winona Ryder, Lindsay Lohan), másrészt egyre többen próbálnak ezzel a betegséggel takarózni is, ha lopáson kapják őket, sok esetben nem könnyű tisztázni a tényleges betegség határait.

    A félelem kezelhető!

    A fóbiás betegek kezelésében elsősorban a terapeutának és a beteg részéről is időigényes pszichoterápiáknak van döntő szerepe. A legtöbb esetben az agy megtanítása is elegendő a fóbia leküzdéséhez, gyógyszeres kezelés nélkül is kiemelkedő eredmények érhetők el.

    A figyelem középpontjában lefagyok - A szociális szorongás fogságában

    Tapasztalták már azt, hogy ha közösségbe mennek, és a figyelem középpontjába kerülnek, előadást kell tartaniuk, netán vizsgáznak, vagy egyszerűen csak vásárláskor érdeklődnek az eladótól, szinte megfordul Önökkel a világ? Sőt, a megszokott komfortzónájukból kilépve gyakorta úgy beszélnek és viselkednek mások előtt, amiről saját maguk is azt gondolják: valami nincs rendben velem.

    Örökölhető a skizofrénia? Az orvos válaszol

    Feleségem 2006-ban összeomlott, és paranoid skizofréniát diagnosztizáltak nála. Azóta gyógyszerek, problémák és minden évben visszaesés... Félek, hogy 8 éves kislányunk örökölte a betegségre való hajlamot. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Pszichés betegségek, melyek alvászavarral járhatnak

    Alvászavart bizonyos életmódbeli tényezők is okozhatnak, így például pszichoszociális problémák (munkahelyi, magánéleti stressz), váltott műszakos munka, nem megfelelő alváskörnyezet, rossz szokások (pl. kiadós étkezés elalvás előtt, rendszertelen alvás), stb.. Alvászavar azonban számos betegség velejárója is lehet, így különféle testi és pszichés kórképeké. Melyek a leggyakoribb háttérben álló pszichés betegségek?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.