• Támaszadó Szolgálat

    Szerző: WEBBeteg

    A Támaszadó Szolgálat májusi programja.

    2010-TŐL ÚJ HELYSZÍNEN VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET! Címünk: 1093 BUDAPEST, MÁTYÁS UTCA 18. (barna bejárati kapu, kapucsengőre kiírva: „A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT!” TÁRSADALMI ALAPÍTVÁNY, a földszinten jobbra található az Alapítvány és a Támaszadó Szolgálat irodája).

    Megközelíthetőség: Kálvin tértől a Ráday utcán elindulva a harmadik keresztutca jobbra a Mátyás utca; illetve a 4-6-os villamossal a Mester utcai megállóig, a Bakáts tér felé sétálva a Ráday utcában a harmadik keresztutca balra a Mátyás utca.

   • 2010. május 3. hétfő 14.00-17.00   Gyógyító akupunktúrás pontok: Dr. Borodi Judit orvos-természetgyógyász előadása az immunrendszerünk erősítését szolgáló akupunktúrás pontokról. A történelem folyamán az emberek hatalmas természetes gyógyító tapasztalatot gyűjtöttek össze, ezek egyszerűek, hatásosak és mindmáig használatosak. A foglalkozáson megtanuljuk ezen pontok megtalálását, és gyakoroljuk a gyógyító pontok érzékelését. Belépőjegy: 600 Ft.

     

   • 2010. május 5. szerda 10.00-12.00   Szelíd gyógyító mozgás - csíkung: Kerényi Ágnes csíkung oktató szeretettel ajánlja figyelmükbe ezt a vitalizáló, immunrendszert erősítő tornát, amely különösen hatékony az energiagyűjtés szempontjából. A csíkung alapvetően gyengéd mozgássorozatok összessége. Nagy előnye, hogy beteg vagy gyengébb fizikumú emberek is végezhetik, életkortól függetlenül. Belépőjegy: 600 Ft

     

   • 2010. május 6. csütörtök 14.30   „Jól teszem!” A magabiztos és hatékony én-képviselet útján   2. alkalom: A rák lelki háttere mögött gyakran a magabiztos, asszertív, önérdekérvényesítő viselkedés, magatartás hiánya fedezhető fel. Csoportfoglalkozásunk ennek a határozott, szelíd, hatékony önérvényesítő technikának a felfedezését, megismerését és gyakorlását segíti. A csoportfoglalkozásokat dr. Prezenszki Zsuzsa onkopszichológus vezeti. A csoportfoglalkozások külön-külön tematikára épülnek, ezért bármelyik foglalkozásra el lehet jönni. Belépőjegy: 600 Ft.
    Az előadás után 17.30-tól Simonton klubfoglalkozás azoknak, akik már elvégezték a Simonton tanfolyamot, a klubfoglalkozáson a részvétel ingyenes.

     

   • 2010. május 10. hétfő 15.00-17.00   Tavaszi konyha Jánosik Zsuzsa biokonyhásszal Kóstolóval egybekötött beszélgetés, terítéken a tavaszi sztárok: pompázatos nyers saláták, zöldségkrémes szendvicsek. Belépőjegy: 600 Ft.

     

   • 2010. május 13. csütörtök 14.30   „Jól teszem!” A magabiztos és hatékony én-képviselet útján   3. alkalom: A rák lelki háttere mögött gyakran a magabiztos, asszertív, önérdekérvényesítő viselkedés, magatartás hiánya fedezhető fel. Csoportfoglalkozásunk ennek a határozott, szelíd, hatékony önérvényesítő technikának a felfedezését, megismerését és gyakorlását segíti. A csoportfoglalkozásokat dr. Prezenszki Zsuzsa onkopszichológus vezeti. A csoportfoglalkozások külön-külön tematikára épülnek, ezért bármelyik foglalkozásra el lehet jönni. Belépőjegy: 600 Ft.

     

   • 2010. május 19. szerda 10.00-12.00   Szelíd gyógyító mozgás - csíkung: Kerényi Ágnes csíkung oktató szeretettel ajánlja figyelmükbe ezt a vitalizáló, immunrendszert erősítő tornát, amely különösen hatékony az energiagyűjtés szempontjából. A csíkung alapvetően gyengéd mozgássorozatok összessége. Nagy előnye, hogy beteg vagy gyengébb fizikumú emberek is végezhetik, életkortól függetlenül. Belépőjegy: 600 Ft.

     

   • 2010. május 20. csütörtök 14.30   „Jól teszem!” A magabiztos és hatékony én-képviselet útján   4. alkalom: A rák lelki háttere mögött gyakran a magabiztos, asszertív, önérdekérvényesítő viselkedés, magatartás hiánya fedezhető fel. Csoportfoglalkozásunk ennek a határozott, szelíd, hatékony önérvényesítő technikának a felfedezését, megismerését és gyakorlását segíti. A csoportfoglalkozásokat dr. Prezenszki Zsuzsa onkopszichológus vezeti. A csoportfoglalkozások külön-külön tematikára épülnek, ezért bármelyik foglalkozásra el lehet jönni. Belépőjegy: 600 Ft.

     

   • 2010. május 21. péntek 15.00-17.00   Szabadság – kívül belül: Dr. Prezenszki Zsuzsa onkopszichológus előadása. A közelgő nyári szabadság szezon előtt gondoljuk végig közösen, hogy mi a legkellemesebb, leghatékonyabb módja a kikapcsolódásnak. Talán azt is érdemes végiggondolnunk, hogy hogyan „kapcsoljam ki” az aggodalmaskodást, vagy hogyan teremtsek a külső tényezők szorítása között is belső szabadságot. Belépőjegy: 600 Ft.

     

   •  2010. május 27. csütörtök 11.00-16.00   „II. Nyílt Nap”-unk a Kékgolyó utca 20. szám alatti Válaszadó Klubban (a szaküzlet szemben található az Országos Onkológiai Intézet épületével, cím: XII. kerület Kékgolyó u. 20.) Alapítványunk idén 25 éves! Szeretnénk, ha még többen megismernék munkánkat, ezért ingyenes programot hirdetünk, ahol a résztvevők ismerkedhetnek, kipróbálhatnak kiegészítő gyógyító technikákat.

     

   • (A program 11.00-16.00 óráig tart, a korlátozott férőhelyek miatt előzetes jelentkezést kérünk munkatársainknál Éliás Krisztánál vagy Molnár Évánál tel.: 06-1/217-0404 vagy 06-1/367-5133.) A program első részében Somogyi Gyöngyi dietetikus, alapítványunk munkatársa tart előadást „Mit-mivel-hogyan? A teljesértékű táplálkozás alapelvei” címmel 11.00-12.30-ig, majd közös szendvicskészítésre kerül sor 12.45-13.45-ig, 14.00-15.30-ig pedig Kovács Dóra életmódtanácsadó, alapítványunk munkatársa tanít légző-nyújtó-energetizáló gyakorlatokat, amelyek semmilyen tornafelszerelést nem igényelnek, kényelmes utcai ruhában, ülve elvégezhetőek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Legutóbb frissült: 2010.04.30 08:30
 • WEBBeteg.hu
 • Cikkajánló

  Mellhártyagyulladás

  Mellhártyagyulladás

  Dr. Brugós László

  A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

  Ízületi fájdalmak

  Ízületi fájdalmak

  B. M., szakfordító

  A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

  A gyomorégés növeli a rák kockázatát?

  Egy kutatás szerint a gyakori gyomorégés megnöveli a torok- és hangszálgyulladás kockázatát. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus főorvos a reflux kezelési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

  Étkezési nehézségek a rákkezelés idején - Jó tanácsok betegeknek

  Amennyiben rosszindulatú daganatos betegséggel diagnosztizálták, az étrendjére való odafigyelés a terápia fontos részét képezi. A kiegyensúlyozott és az állapotának megfelelő étrend ugyanis hatással lehet a kezelési módszerek (műtét, kemoterápia, sugárkezelés) által okozott mellékhatások mértékére (természetesen csökkentve azokat), emellett a megfelelő tápanyag- és energiaellátás megkönnyíti a felépülést is.

  Civilizációs betegség? A halálos ítélet? - Tévhitek a rákról

  Ma még sokan úgy tekintenek a rákra, hogy egyenlő a halálos ítélettel. A negatív hiedelmek erősebbek, mint a daganatos betegségekkel kapcsolatos tudás. A gyógyuláshoz is hozzájárul, ha a betegséggel kapcsolatos tudásunk nem a tévhitekre épül.

  Daganatos betegségre utaló laboreredmények

  Bár alapvetően az adott szervre jellegzetes tumormarkerek segítik a daganatok diagnosztizálását, ezek értékelése sem mindig könnyű. Sokszor észlelhető magasabb tumormarkerszint gyulladás esetén is, ilyenkor az emelkedett érték nem több százszorosa-ezerszerese a normál értéknek. Nem minden tumormarker egy szerv daganatára jellegzetes csak, így előfordul, hogy nehéz beazonosítani a kiinduló szervet.

  Növeli-e a rák kockázatát a röntgen és az orvosi képalkotás?

  Mindennap ki vagyunk téve természetes forrásokból származó sugárzásnak (ilyen pl.: a földkéregből származó radon gáz, a Napból, csillagokból és a világűrből jövő kozmikus sugárzás és az ételeink, italaink sugárzása is). Azonban felvetődik a kérdés, hogy a mesterséges sugárzás vajon milyen hatással lehet az egészségünkre.

  Ráktünetek, melyeket egy férfi sem hagyhat figyelmen kívül!

  A rákot minél korábban veszik észre, annál nagyobb az esély, hogy sikeresen kezelhető. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy ismerje a saját testét, és forduljon orvoshoz, ha bármilyen gyanús elváltozást tapasztal. Cikkünkből megtudhatja, hogy férfiként milyen tüneteket nem szabad figyelmen kívül hagynia.

 • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.