• Tábor rákbetegeknek

    Szerző: WEBBeteg

    A 2009-es évet követően 2010-ben is több alkalommal szerveznek tábort a rákbetegeknek a Pest megyei Nagykovácsiban.

    A programot a Tűzmadár Alapítvány szervezi, az 5 napos, teljes ellátást nyújtó bentlakásos tréningért a betegeknek nem kell fizetniük.

    A tervezett időpontok: 2010. február 8-12., április 12-16., június 7-11. A részvétel sem a lakóhelynek, sem a kezelést nyújtó intézménynek nem függvénye. A kutatások szerint a rákbetegek legalább 40 százaléka igényelne pszicho-szociális segítséget a betegség valamely szakaszában.

    Szükség van pontos információkra, a szorongást csökkentő viselkedésterápiás eljárásokra, az érzelmek feldolgozását segítő foglalkozásokra, az öngyógyító erőket mozgósító módszerek megismerésére, a testmozgás és a táplálkozás egészséget erősítő irányelveinek elsajátítására. A Pest megyei nagykovácsi kastélyszállóba hirdetett táborban aktív részvétellel tapasztalhatják és tanulhatják meg a résztvevők a fentieket.

    Nyugodt környezetben, önmagukra figyelve alakíthatják ki az életvitelükbe beilleszthető, és a betegséggel való megküzdést hatékonyabbá tevő életmódelemeket és értékeket.

    Bővebb felvilágosításért a Tűzmadár Alapítvány munkatársa kereshető a [email protected] címen, illetve a (30) 478-2958-as telefonszámon.

    Legutóbb frissült: 2010.03.25 10:29
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Fájdalomcsillapítás: lehetséges és kötelező!

    Az orvoslásban alapszabály, hogy a legnagyobb kárt a betegnek a szenvedés okozza, ezért a fájdalomcsillapítás mértékét alapvetően egyetlen dolog határozza meg: a fájdalom nagysága.

    A házasság növeli a rákbeteg túlélési esélyeit

    A házasságban élő rákbeteg élete hosszabb lehet egy nagy létszámú, új amerikai tanulmány szerint, bár a házasság előnyei változnak a származástól és a születési helytől függően.

    A lélek fájdalomcsillapítása

    Nemcsak testi, hanem lelki fájdalom is létezik, ami legalább olyan gyötrő tud lenni, mint a szervi tünetek, ráadásul nem elég egy pirula ahhoz, hogy a panaszok enyhüljenek.

    Önálló életvitel tábor az értelmileg akadályozott fiatalok önállósodásáért

    Két év után újra a szabadszállási Strázsa tanyán ismerkednek a fészekhagyó fiatalok az önálló élettel. Ez a tábor a 2013-ban kísérleti jelleggel megszervezett Szárnypróba táborok folytatása és továbbfejlesztése, az értelmileg akadályozott fiatalok önálló életvitelét támogató és előkészítő Fészekhagyó Program keretén belül.

    Felkészülten a katasztrófákra

    Megkezdődött a Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi tábora Hajdúszoboszlón. Az egyhetes táborra 18 és 24 év közötti, elsősorban a Duna menti településen élő fiatalok jelentkeztek. A résztvevők testközelből tapasztalhatják meg, mi a teendő árvíz vagy más katasztrófahelyzet idején.

    A rákbetegek képviselője emlékére: csüggedés helyett cselekvés

    Szegő Lászlónak minden esélye megvolt meggyógyulni a rákból. Az elsőből...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.