• Gyógynövény konferenica

    Szerző: WEBBeteg

    Rohanó világunkban a kiegyensúlyozott táplálkozás, a létfontosságú mikrotápanyagok rendszeres bejuttatása egészségünk megőrzésének záloga lehet.

    VII. Étrend-kiegészítők, gyógytermékek és gyógynövények konferencia

    Helyszín, időpont: Bükfürdő, 2010. március 18-19. Radisson SAS Birdland Resort & Spa Hotel*****Golf út 4.

    Immár hetedik alkalommal rendezzük meg konferenciánkat, a szakmai szervezetek széleskörű összefogásával. A termelői, gyártói, forgalmazói és felhasználói körben szerepet vállaló szakemberek, valamint orvosok, gyógyszerészek, dietetikusok és élelmezésvezetők véleményének kívánunk nagyobb teret adni, az együttműködésük elősegítése céljából.

    Mivel az élelmiszerek tápanyag-összetétele különböző, és önmagában egyik sem tartalmazza kellő mennyiségben és optimális arányban a szükséges összetevőket, felmerül a kérdés, hogy egészségünk megőrzése érdekében hogyan táplálkozzunk, milyen életmódot folytassunk? A tudomány fejlődésével az emberi szervezet működését egyre jobban megismerjük.

    Eljön az az idő is, amikor számítógépen, gombnyomásra, tápanyagok összekeverésével előállítanak az egyén életkorának, egészségi állapotának, nemének megfelelő táplálékot.

    Bízunk benne, hogy azért az ételek nem csak tablettákból fognak állni, hanem gasztronómiai értéküket is megtartják. Bár a gyógyítás módszerei és a szemlélet az idők során folyamatosan változtak, a lényeg azonban több ezer év után is változatlan.

    Éljünk a természet kínálta lehetőségekkel okosan, s ötvözzük őket a modern tudomány vívmányaival annak érdekében, hogy egészségünket minél tovább megőrizhessük.

    A jelentkezési lap letölthető: www.smederg.hu

    Legutóbb frissült: 2010.02.19 11:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Étrend-kiegésztőket vont ki a forgalomból a Nébih

    A nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű termékek össztömege meghaladta a 780 kg-ot. A hatóság a vállalkozás által csomagolt, kapszulázott termékeket a forgalomból visszahívta, és az étrend-kiegészítő csomagolási tevékenységet azonnali hatállyal felfüggesztette.

    A vitaminok és ásványi anyagok szerepe a menopauza tüneteinek csökkentésében

    A menopauza a női lét természetes velejárója, és egy bizonyos életkor felett minden hölgyet érint. A változókor folyamatával tulajdonképpen a nők életük harmadik szakaszába lépnek, melynek végeredményeként a reproduktív, vagyis fogamzóképes életszakaszuk lezárul. Milyen étrend-kiegészítők segíthetnek átvészelni az időszakot?

    Gyógyszerbiztonság: új adatbázisba kerülnek az étrend-kiegészítők

    Megújul egyebek mellett az étrend-kiegészítők és a speciális gyógyászati célra szánt tápszerek adatbázisa – köszönhetően egy, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektnek.

    Elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program

    Februártól elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program a patikákban, így a jövőben a program védjegyével ellátott gyógyszertárakban megvásárolt termékekről tudhatja a fogyasztó, hogy azok megfelelőek és biztonságosak.

    Kerülje el az étrend-kiegészítőket a digoxin terápia ideje alatt!

    A szívelégtelenség, valamint a szívritmuszavar alapvetően is veszélyes állapotok, amelyek gyógyszeres kezelése önmagában is fokozott odafigyelést és körültekintő, tudatos életmódot követel meg a betegtől. A gyógyszeres terápia egyik leggyakrabban használt hatóanyaga a digoxin, amely a szív pumpafunkciójának javítására, illetve pitvarfibrilláció és flutter (pitvarremegés és lebegés) kezelésére alkalmas szer. Vajon szabad a szedése mellett más étrend-kiegészítőket alkalmazni?

    Omega-3 és omega-6 - Miből mennyit?

    Szervezetünkben az omega-3 zsírsavakhoz tartozó EPA és DHA zsírsavakból gyulladáscsökkentő, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredően gyulladást fokozó hatású hormonszerű anyagok (eikozanoidok) keletkeznek folyamatosan. Emiatt nagyon fontos ezen zsírsavak megfelelő aránya a szervezetben, mely megteremtése táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel könnyen elérhető.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.