• Bringázz a Munkába!

    Szerző: Független Hírügynökség

    Vasárnap indult és egy hétig tart a Bringázz a Munkába! kampány téli fordulója. A hét nap alatt minden nap más témában próbálják a szervezők felhívni a figyelmet a téli kerékpározás lehetőségeire.

    Pignitzky Ágota hangsúlyozta: az általában öthetes őszi és tavaszi kampányokkal ellentétben a téli csak egy hétig tart, nincs verseny és nyeremények sem várnak a résztvevőkre, viszont a kilométereket továbbra is lehet vezetni a honlapon, ahol már megtalálhatók a hét eseményei.

    A Magyar Kerékpárosklub szervezésében vasárnap túrázásokat szerveznek az egész országban, hétfőn közös munkába bringázáson lehet részt venni, kedden az öltözködés lesz a középpontban, szerdán közösségi rendezvényeket szerveznek, csütörtökön az egészségmegőrzés, pénteken pedig a karbantartás lesz a fő téma.

    Legutóbb a több mint 11 ezren vettek részt a Bringázz a Munkába! őszi kampányán. Az őszi kampány 4 ezer új belépővel bővült, akiknek 6 százaléka autóról vagy motorról váltott kerékpárra.

    A Bringázz a munkába kampány hivatalos weboldala: http://bam.hu/

     

    Legutóbb frissült: 2010.01.25 08:25
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A túl sok biciklizés erekciós zavart és meddőséget okozhat

    Tanulmányok által bizonyított, hogy a túl sok és túl hosszú ideig tartó biciklizés növeli a merevedési zavar és a meddőség kockázatát. Ezért a profi kerékpárosoknak, duatlonistáknak, triatlonistáknak azt tanácsolják a szakemberek, hogy fagyasztassák le a spermájukat, még mielőtt az a sportkarrier áldozatává válik.

    Fogyókúra - Nem mindegy, melyik mozgásformát választjuk!

    A fogyókúrának és az életmódváltásnak fontos része a fizikai aktivitás. Nem mindegy azonban, hogy hogyan mozgunk! A rosszul megválasztott sportolással sokan kifejezetten ártanak szervezetüknek.

    Kerékpározás - A sportorvos ajánlása

    A kerékpározásnak számtalan válfaja ismert: hegyi-, országúti-, túrakerékpározás, spinning - hogy csak a legismertebbeket említsük. Mindegyik közös jellemzője, hogy kortól és nemtől gyakorolható és élvezhető. Lássuk, miről is van szó!

    Kerékpározás: a bukósisak kiválasztása és használata

    A kerékpáros sisak csak akkor óv, ha helyesen viselik. Íme mindaz, amire a kerékpáros bukósisak választásánál figyelni kell, hogy elkerülje a leggyakoribb hibákat és esetleges sérüléseket.

    Júniusban ismét Mozgás Éjszakája

    Június 27-én ismét megrendezi a Mozgás Éjszakáját a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja, a helyszín ezúttal a Hősök tere és a Városliget lesz.

    Reális célokat tűzzön ki a szabadtéri sportoláskor!

    A tavasz beköszöntével sokkal több időt töltünk a szabadban és olyanok is vállalkoznak a testmozgásra, akik télen szívesebben időztek a kanapén elnyújtózva. A mozgásszervi panaszokra szakosodott szakember azonban, mint mindenben, ebben is óvatosságra int, nehogy a lelkesedés bajjal párosuljon.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.