• Inkontinencia nap

    Szerző: WEBBeteg

    Cseppet se szégyelld! Ezzel a címmel rendez nyílt napot az inkontinenciáról október 9-én (pénteken) a Károlyi-Csekonics Palotában a Kor Kontroll Társaság.

    Ismeri Ön a Brüsszel jelképévé vált Manneken Pis, vagyis pisilő kisfiú szobrát? Akkor ismerkedjen meg párjával, a kevéssé ismert ugyancsak brüsszeli pisilő kislánnyal. A képből is következik: rendezvényünk az inkontinenciában szenvedőknek szól, életminőségük javítása, önbecsülésük helyreállítása érdekében.

    Hirdetés

    "Vizeletcsepegés? Hát, ez a korral jár, úgysem lehet kezelni." Tévedés. Jó lenne leszámolni azzal a tévhittel, hogy az inkontinencia csak az idős nők betegsége, hiszen gyakran keseríti meg a kismamák életét is. A legtöbben azonban valóban a változó korban szembesülnek vele.

    Előfordult már Önnel, hogy prüszkölt, vagy nevetett egy nagyot, és azon kapta magát, hogy bepisilt? Vagy olyan hirtelen tört önre egy intenzív, vizelési inger, hogy attól félt nem éri el időben a mosdót? Ha igen, látogassa meg az egészséges életet népszerűsítő, orvosokból, művészekből álló Kor Kontroll Társaság inkontinencia rendezvényét a Csekonics Palotában október 9-én, pénteken.

    Magyarországon becslések szerint 600.000 ember - férfiak és nők egyaránt- gyarapítja az inkontinenciások táborát. A felmérésekből kiderül, hogy az érintettek nyíltan válaszolnak orvosuknak, ha rákérdez intim testrészük állapotára, de maguktól nem mondják.

    Ugyanis még mindig szégyellik, titkolják, leplezik, házi praktikákkal, bulvár lapokban olvasott legújabb csodákkal kísérleteznek. Így aztán sajnos csak minden negyedik-ötödik inkontinens beteg fordul szakemberhez.
    A meghívott orvosok szívesen adnak tanácsot az érdeklődőknek. Többek között arról, hogy a vizelet-visszatartási zavarok és a hólyagtúlműködés eredményesen kezelhető gyógyszerrel, műtéttel vagy egyéb konzervatív terápiával. Annyira sikeresen, hogy a betegek egy része még a kellemetlen pelenkától is megválhat a kezelés hatására.

    Önt is várjuk orvosokkal, Karda Bea koncerttel, tombolával és szűrővizsgálatokkal.

    Helyszín: Csekonics Palota 1088 Budapest, Múzeum utca 17. 
    A rendezvényre a belépés ingyenes!
    www.korkontrolltarsasag.hu

    Program

    9.30 - 9.40 Megnyitó és köszöntők
    A nap házigazdája: Bulla Bianka és Magony Szilvia

    9.40 - 11.15 Beszélj róla! / az inkontinencia típusai, kezelésük /
    Résztvevők: Dr. Szüle Endre az Inko Fórum elnöke, Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója Dr. Hamvas Antal a Magyar Kontinencia Társaság főtitkára, Dr. Majoros Attila urológus, Dr. Koóshutás Piroska szülész-nőgyógyász
    Moderátor: B. Király Györgyi és Magony Szilvia

    11.15 -11.55 A jól működő gátizomzat hatalom!
    Intimtorna Bajnai Mártával

    Közben: 11.15 - 12.00 Sajtótájékoztató

    12.00 - 13.00 Karda Bea koncertje

    13.00 - 13.40 Nem szégyellem!
    Horváth Mónika pszichoterapeuta, valamint a rendezvényen résztvevők beszélnek kendőzetlenül betegségükről és kezeléséről
    Moderátor: Bulla Bianka és Magony Szilvia

    13.40 - 14.10 Tai-csi bemutató Shifuval a Shaolin Kungfu mesterével

    14.10-14.20 Makrobiotikus főző show, Sebestyén Szilviával

    14.20-14.40 Kegye János pánsípművész muzsikál

    14.40 - Tombola sorsolás
    Tombola nyeremény: az inkontinencia kezelésére használatos eszközök, DVD-k, könyvek

    Közben szűrővizsgálatok:

    • Stressz mérés
    • Véroxigén mérés
    • Testzsír összetétel
    • Vércukor
    • Antioxidáns mérés

    Főtámogató: ASTELLAS
    Támogatók: OALI, Iránytű Mérnöki Iroda, Empátia Biomed, Natur Life Bt, Organic Mission, Mona Bt, Makrobiotikai Központ, Fresenius, 77 Elektronika

    Legutóbb frissült: 2009.09.29 10:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az inkontinencia, a cukorbetegség és a túlsúly kapcsolata

    Az inkontinencia kialakulásában szerepe van a túlsúlynak és a kettes típusú cukorbetegségnek. Az inkontinencia magasabb arányban fordul elő kettes típusú diabéteszben és túlsúlyban szenvedő nők esetében, és egy tanulmány szerint a diabétesz egyéb szövődményeihez képest a gyakorisága nagyobb.

    Most kell ellenőriztetni az anyajegyeket!

    Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.

    Diabétesz és inkontinencia: összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között

    A 2-es típusú cukorbetegek közül sokan szenvednek a húgyhólyag működési zavarától. Elsősorban hosszú betegségtartam esetén gyakori az inkontinencia egyidejű fennállása a cukorbetegséggel.

    Stresszes az élete? Komoly bajokat idézhet vele elő

    Az emberek többsége nap mint nap számtalan stresszhelyzetnek van kitéve, amelyek kezeletlenül szinte időzített bombaként fenyegetik az egészséget. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta az összefüggésekre és a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

    Lakossági szűrővizsgálatok - Mikor? Hol? Hogyan?

    A XXI. században (szemben a XIX. és XX. századdal) már nem a különböző fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi problémát, hanem az egyre több embert érintő krónikus megbetegedések. A szűrővizsgálatok célja a betegségek és egyes betegségmegelőző állapotok korai felismerése, lehetőleg a tünetmentes szakban, amikor a biológiai elváltozás már kialakult, de klinikai tünetek még nem jelentkeznek, a beteg panaszmentes.

    Önellenőrző tesztek: otthoni segítség gyanú esetére

    Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy életünk egyik legértékesebb kincse a saját egészségünk. Sokszor tapasztalunk magunkon bizonyos tüneteket, amelyekkel nem foglalkozunk időben, vagy elhanyagoljuk már meglévő betegségünk rendszeres orvosi ellenőrzését.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.