Az Elhatározás Napja

Szerző: Független Hírügynökség

Hírességek segítségével ösztönzi apró fogadalmak megtételére az embereket a Médiaunió május 21-én, az Elhatározás Napján.

A Médiaunió

A Médiaunió - amelynek tagja portálunk, a WEBBeteg is - tavaly május végén jött létre Budapesten. Célja, hogy közérdekű, az egész társadalmat érintő reklámokat, üzeneteket jelenítsen meg, és ezzel gondolkodásbeli változást idézzen elő. Az idei kampány az egészségmegőrzés, és a megelőzés népszerűsítésére fókuszál.

A káros szokásoktól való megszabadulás jegyében szerdán délben nyilvánosan elégetik az öt hónap alatt interneten összegyűjtött több mint hatezer kifogást. Az Elhatározás Napján hírességek mutatnak példát a nagyközönségnek, Sebestyén Balázs műsorvezető például megfogadja, hogy többet fog sportolni, Badár Sándor színész pedig nem ül autóba - mondta el a Független Hírügynökségnek Hargitai Lilla, a Médiaunió ügyvezetője.

Ebből is látszik, hogy nem teljes életmódváltásra ösztönzik az embereket, csak egy apró lépésre az egészségesebb élet útján - tette hozzá.

Az Elhatározás Napjával kezdetét veszi az egészséges életmódot népszerűsítő kampány második szakasza. Ebben pozitív üzenetekkel, jó tanácsokkal igyekeznek segítséget nyújtani mindenkinek, aki javítani szeretne életvitelén. Nyáron váratlan helyszíneken megjelenve késztetik mozgásra az embereket, illetve közvetítenek az egészséges táplálkozással kapcsolatos üzeneteket.

A kampány harmadik részében a megerősítésre fektetik a hangsúlyt. Ennek részeként a Médiaunió megalapítja az Egészség-díjat, melyet év végén a kampány lezárásaként osztanak majd ki. Több kategóriában lehet pályázni, és bárki indulhat a címért, aki úgy érzi, hogy tett valamit akár saját, akár mások egészségének az érdekében.

Az Elhatározást Napját jövőre is meg kívánják tartani, akkor már a heteken belül kiválasztásra kerülő 2010-es kampány témakörében.

További információ a www.mediaunio.hu és a www.nincsde.hu oldalon található.

Módosítva: 2009.05.19 10:36, Megjelenés: 2009.05.19 10:36
Címkék: Médiaunió
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Keringési zavarok Keringési zavarok

Hogyan kezelhetőek? Mit tehet a megelőzésük érdekében?

Várandósság és ajakherpesz Várandósság és ajakherpesz

Védje meg ajkait a herpesztől a terhesség alatt is! (x)

Semmelweis-nap a Bethesda...

Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe. Békeidőben is, járványidőben pedig különösen. Ennek alkalmából adták át a Bethesda Gyermekkórházban a...

Kárpátaljai magyaroknak rendez...

Idén is gyűjt adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet a kárpátaljai magyaroknak - mondta a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.