• Cukorbetegek szolgálatában

    Szerző: WEBBeteg

    Húsz év, jelentős jubileum: ebből az alkalomból június 6-án a több ezer ember befogadására alkalmas Veszprémi Arénában születésnapi ünnepséget szervez a lap és kiadója.

    A nagyterem színpadán szórakoztató műsor lesz látható, míg a kisebb előadókban folyamatosan követik majd egymást az előadások, beszélgetések a szakma elismert személyiségeivel.

    Hirdetés

    Az előterek és folyosók tágas teret nyújtanak a kiállítási standoknak, a kedvezményes vásárnak, a szűrővizsgálatoknak (pl. vérnyomás- és vércukormérés, neuropátiás szűrés). Az előadások alatt a gyermekek szórakozásáról animátorok gondoskodnak. A biciklivel érkezőket várja a BringaSuli, és lesz BMX freestyle show is. A látogatók között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

    Legutóbb frissült: 2009.05.28 22:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Vércukor-önellenőrzés - A gondozás segítője

    A vércukor-önellenőrzés célja a beteg vércukorszintjének rendszeres ellenőrzése, így az a cukor betegség kezelésének, követésének hasznos eszköze. Megfelelő edukáció nélkül a vércukor-önellenőrzés célja nem teljesül, hiszen az nem az adatok gyűjtése, hanem azok hatékony felhasználása a jobb anyagcserehelyzet elérése érdekében. A vércukormérés célját, kivitelezését a kezelőorvosnak, illetve a gondozást segítő diabetológiai szakápolónak minden esetben el kell magyaráznia a betegnek.

    Miért kell a cukorbetegek vércukorszintjét beállítani?

    A diabetes mellitus napjaink egyik leggyakoribb, nem fertőző betegsége. A kialakulása szempontjából különböző típusai ismertek. Gyermekkorban az 1-es típusú diabétesz a gyakoribb, míg idősebb korban inkább a 2-es típusú fordul elő, azonban emellett más diabétesz típusok (terhességi, gyógyszer okozta vagy az úgynevezett MODY stb.) is ismertek.

    Magyarországra figyel a világ szeptemberben!

    Hazánkban első alkalommal rendezik meg a világ tudósainak találkozóját az Európai Integratív Medicina Szövetség (ECIM) Konferenciájának keretében szeptember 9. és 11. között. Négy földrész több száz kutatói és gyakorlati szakemberei találkoznak Budapesten. Eljön Dr. Peter Fisher, az angol királyi kórház igazgatója is.

    DiaEuro mérleg: Európa-bajnoki arany, ezüst?

    Jelentkezz, és folytasd a sort a kolozsvári futsal Európa-bajnokságon! A 2013-ban arany-, tavaly pedig ezüstérmet szerző magyar cukorbeteg futsal-válogatott ismét várja cukorbeteg sportolók jelentkezését a nemzeti csapatba.

    Holnap akár már Te is cukorbeteg lehetsz - Felismerés és tudatos életvezetés

    Rémisztő még belegondolni is: 10 év múlva már minden tizedik ember cukorbeteg lesz hazánkban is, a 20-70 év közötti korosztályban.

    Csodafaluban oszt állami gondoskodásban élő gyerekeknek reggelit a Mátrix Alapítvány

    A Szegedi Ifjúsági Napok nem csak az önfeledt buliról és a koncertek sokaságáról szól, a SZIN-en működő Ágota Csodafalu napközben állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújt szórakozást.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások