• Országos szűrőkampány

    Szerző: WEBBeteg

    Jótékonysági akcióval összekötött országos szűrőkampányt indít egészségügyi köznevelő szándékkal a Richter Gedeon.

    A hazai gyógyszercég kezdeményezése arra bíztatja az embereket, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében. Kaposváron, Debrecenben, Nyíregyházán és Szombathelyen a Richter Egészségváros Program keretében ingyenes szűréseket, többek között prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati vizsgálatokat vehetnek igénybe a látogatók, részvételükkel növelve a helyi egészségügyi intézménynek szánt adományt.

    Hirdetés

    Az ország négy nagyvárosában rendez családi napot május 9. és június 27. között a Richter „Tégy az egészségért, tegyünk a közösségért!” felhívással. A családi program az egészség és egy jó ügy szolgálatában május 9-én Kaposváron, május 23-án Debrecenben, június 6-án Nyíregyházán, június 27-én pedig Szombathelyen várja szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, előadásokkal, tornával, fitnesz- és gyermekprogramokkal a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

    A 10 és 18 óra között zajló programokon többek között prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók. A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon is részt vehetnek: csontritkulás, Alzheimer-kór, gyomorfájdalmak, nőgyógyászati és kardiológiai témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász is rendelkezésükre áll egész nap.

    A Richter Egészségváros Program helyszínei

    Május 9. – Kaposvár (Kaposvári Sportcsarnok)
    Május 23. – Debrecen (Baltazár tér, Kölcsey központ)
    Június 6. – Nyíregyháza (Kossuth tér)
    Június 27. – Szombathely (Fő tér)

    A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a rendezvénysorozat teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az [email protected] címre küldhetik el.

    Legutóbb frissült: 2009.05.03 15:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Érdemes lenne felkeresnie orvosát, mert lehet, hogy súlyos problémával küzd!

    Számos olyan betegség létezik, ami lappangva, szinte tünetmentesen hatalmasodik el szervezetünkön. Ezek a rafinált kórképek a magyar emberek mentalitásával kiegészülve - nem kell orvoshoz menni, hisz nem fáj semmim - könnyedén életveszélyes párost alkothatnak. A WEBBeteg.hu összegyűjtötte azokat a leggyakrabban előforduló, rejtőzködő betegségeket, amik sok esetben láthatatlanul pusztítják szervezetünket.

    Az egészségesek átlagához közelítenek a fiatal HIV-fertőzöttek életkilátásai

    Az egészségesek átlagához közelítenek a HIV-fertőzöttek életkilátásai az egyre jobb kezeléseknek köszönhetően - állapította meg egy új tanulmány, mely a Lancet orvosi lap aktuális számában jelent meg.

    Májusban Erdélyben dolgoznak a gyermekmentő szolgálat orvosai

    Május 14. és 21. között újra Erdélyben, Hargita megyében dolgoznak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai, akik kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket.

    Megnyílt a Gyermek Neuropátia Centrum Budapesten

    Február 22-én dr. Nagy Péter, a Szent János Kórház orvos-igazgatója és dr. Kádár Éva, a Wörwag Pharma igazgatója megnyitották a Gyermek Neuropathia Centrumot, mely a János Kórházhoz tartozó Budai Gyerekkórházban kapott helyet.

    Át kell törni a hallgatás falát - kiút a hepatitis C-fertőzésből

    A hepatitis C-fertőzéssel élőknek a betegség mellett gyakran meg kell küzdeniük a társadalom részéről a kórképet övező alaptalan félelmekkel és megbélyegzéssel. Az orvosszakma és a hepatitises betegek érdekeit képviselő betegszervezetek munkájának köszönhetően mára sokat javult a helyzet. Egyre inkább sikerül áttörni a társadalmi kirekesztés falát, eloszlatni a félelmeket. A korszerű terápiás lehetőségeknek köszönhetően pedig egyre nagyobb valószínűséggel ki lehet gyógyulni a fertőzésből.

    Diabetes: Lépések a hatékony kezelés érdekében

    1991 óta minden év november 14-én tarják a Diabetes Világnapot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a világszerte egyre gyakoribb cukorbetegségre, melynek káros egyéni, társadalmi és gazdasági következményei vannak. Jelenleg kb. 415 millió ember érintett, és számuk évente nagyjából 7 millióval nő. A világon összességében jóval több ember halálát okozza a diabetes, mint az AIDS, a malária és a TBC együttvéve.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.