• 55 éves a Rohamszolgálat

    Szerző: WEBBeteg

    A Rohamszolgálat megalakulásának 55. évfordulója alkalmából 2009. március 29-én, vasárnap nagyszabású, nyílt rendezvényt szervezünk Budapesten a Városligetben.

    10:15: Kéklámpás felvonulás
    Útvonalterv: Markó utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány u. – Parlament – Rakpart – Margit-híd – Margit krt. – Moszkva tér – Krisztina krt. – Attila út – Alagút u. – Clark Ádám tér – Lánchíd – Roosevelt tér – József Attila u. – Andrássy út – Hősök tere – Koós Károly sétány – Városliget

    Illusztráció
    Illusztráció

    11:30: Mentési bemutató
    Az 50-es évekbeli korhű mentéstechnikai eszközökkel, egyenruhában, az akkori betegellátási protokollnak megfelelő bemutatót a ma használatos, legkorszerűbb helyszíni betegellátás követi.

    11:30: Mentőmúzeum kiállítása
    Ismerkedés a régi és új rohammentőkkel és felszerelésükkel. Gyermekeknek arcfestés, kézműves játékok, Junior mentőverseny, stb.

    13:00: Játékos vetélkedő
    Az ország különböző pontjairól érkező bajtársak számára játékos vetélkedőt szervezünk. Az első három helyezett csapat személyzete díjazásban részesül.

    14:30: Fellépő vendégek

    Legutóbb frissült: 2009.03.25 13:59
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Orvosok vonóval: május 28-án koncertezik a kvartett

    A négy belgyógyász orvosból álló Semmelweis Vonósnégyes tagjai többféle hangszeren is játszanak, munka után összejárnak és gyakorolnak, gyakran pedig koncertre hívják őket.

    Ápoló- és védőnőhiány: nagyobb probléma, mint a kevesebb orvos?

    Az EU átlagához képest 25 százalékkal kevesebb a magyar kórházakban az ápoló, a szakdolgozói kamara, a MESZK honlapján több mint 200 álláshirdetés olvasható. Amíg nem találnak megfelelő szakdolgozót a kórházak, bérnővért alkalmaznak, magasabb fizetésért.

    Gyógyszerbiztonság: új adatbázisba kerülnek az étrend-kiegészítők

    Megújul egyebek mellett az étrend-kiegészítők és a speciális gyógyászati célra szánt tápszerek adatbázisa – köszönhetően egy, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektnek.

    100 éves a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

    Fennállásának századik évfordulóját ünnepli idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ). A centenáriumi év csütörtöki budapesti nyitóünnepsége előtt Nagy Sándor, a szervezet elnöke azt mondta, immár száz éve dolgoznak kitartóan azért, hogy javítsák a látássérültek életminőségét, megteremtsék önrendelkezésük feltételeit és segítsék társadalmi beilleszkedésüket.

    Szívünk Napja 2010 - Élj és mozogj a szívedért!

    A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Szív Világnapja alkalmából szeptember 26-án ismét közös ünneplésre invitálja a lakosságot. Ezen a napon minden évben szívünk egészsége és a kockázati tényezők elleni védekezés állt a középpontban és nem lesz ez másként idén sem.

    Allergia-nap - Városliget

    Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket vasárnap a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság a Városligetben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.