• Jó erőben, jó csontokért!

    Szerző: WEBBeteg

    November 9-én tartják a csontritkulás napját! Ezen alkalomból Hévíz városában rendezvényeket és egész napon át tartó programokkal várják a látogatókat. Vasárnap a szakorvosok által tartott tájékoztatókon kívül számos programon vehetnek részt az érdeklődők.

    A program részletei:

    11:00: Megnyitó Zalatnai Klára ? OBME elnöke Dr. Horváth Csaba ? MOOT elnöke, Vértes Árpád ? Hévíz város polgármestere, Dr. Hegedűs Lajos ? Hévízgyógyfürdő és Szent Szent András Reumakórház Kht. ügyvezető igazgatója.

    11:45-12:30:
    Amit a genetikáról ma tudni illik Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus.

    12:30-13:00: Közös nagy séta a hévízi Tó körül ? megismerni a világ egyik csodáját (indulás a Tófürdő bejáratától) Dr. Bergmann Annamária, reumatológus fôorvos ? vagy ultrahangos csontsűrűség mérés a Regionális Osteoporosis Központban.

    13:00-14:00: Egészség minden-kor-ban ? a csontritkulásról és még sok minden másról Dr. Barna Judit, Dr. Bors Katalin, Prof. Dr. Marton István.

    14:15-15:15: Gyógytorna ? nem csak elméletben Varga Terézia, Milusné Pap Viola - gyógytornászok.

    15:15-15:45: Közös nagy séta a hévízi Tó körül ? megismerni a világ egyik csodáját (indulás a Tófürdő bejáratától) Dr. Bergmann Annamária, reumatológus főorvos ? vagy ultrahangos csontsűrűség mérés a Regionális Osteoporosis Központban.

    16:30: Záró-rendezvény (meglepetésekkel).

    A Világnap során folyamatosan elérhető programok:

    12:30 - 15:45: büfé az ?Egészséges csonthoz?.
    12:30 - 16.30: ultrahangos csontsűrűség mérés a Regionális Osteoporosis Központban.

    A Világnap során kb. 100, 10-12 éves gyermeknek akadályverseny során játékos formában vetélkedőt rendezünk a csontritkulásról és egyéb hasznos ismeretekről!

    A program plakátját letöltheti ha IDE kattint!

    (WEBBeteg)

    Legutóbb frissült: 2008.11.05 09:22
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Csontritkulás fiatalon: visszafordítható?

    Harmincnégy évesen csontritkulásom van. Visszafordítható ez a folyamat? Mit tehetnék ennek érdekében? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Az epilepsziás roham felismerése - Az epilepszia tünetei

    A közvélekedéssel ellentétben az epilepsziás rohamok gyakran nagyon enyhék, sokszor a beteg egyszerűen csak néhány másodpercig üresen néz valamerre.

    A csontritkulás nem csak az idősebb korosztályt fenyegeti

    A csontritkulás vagy osteoporosis a csontok anyagcsere-betegsége. A csonttömeg leépülésével a csont elveszíti stabilitását. A fájdalmas csonttörések gyakran az osteoporosis következményei.

    A csontsűrűség mérése

    A vizsgálat a csontok ásványianyag-tartalmának mérését szolgálja. A csont sűrűségétől függ, hogy mennyire áll ellen a törésnek. Görög-latin szóösszetétellel oszteodenzitometriának nevezik az eljárást.

    A vesebetegség és az elhízás kapcsolata

    A Vese Világnap megrendezésére 2017-ben immár tizenkettedik alkalommal kerül sor. A 6 kontinens több mint 100 országában - köztük Magyarországon is - megtartott világnap ez évi témája a vesebetegség és az elhízás, jelmondata pedig: Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!

    Középpontban a veleszületett fejlődési rendellenességgel élők

    A veleszületett rendellenességek regisztereinek nemzetközi szervezete, az International Clearinghouse for Birth Defects Surveillance and Research kezdeményezésére a WHO támogatásával kiemelt és támogatott világnapként 2015-ben került megrendezésre első alkalommal a Veleszületett Fejlődési Rendellenességek Világnapja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.