• Jó erőben, jó csontokért!

    Szerző: WEBBeteg

    November 9-én tartják a csontritkulás napját! Ezen alkalomból Hévíz városában rendezvényeket és egész napon át tartó programokkal várják a látogatókat. Vasárnap a szakorvosok által tartott tájékoztatókon kívül számos programon vehetnek részt az érdeklődők.

    A program részletei:

    11:00: Megnyitó Zalatnai Klára ? OBME elnöke Dr. Horváth Csaba ? MOOT elnöke, Vértes Árpád ? Hévíz város polgármestere, Dr. Hegedűs Lajos ? Hévízgyógyfürdő és Szent Szent András Reumakórház Kht. ügyvezető igazgatója.

    11:45-12:30:
    Amit a genetikáról ma tudni illik Dr. Czeizel Endre, orvosgenetikus.

    12:30-13:00: Közös nagy séta a hévízi Tó körül ? megismerni a világ egyik csodáját (indulás a Tófürdő bejáratától) Dr. Bergmann Annamária, reumatológus fôorvos ? vagy ultrahangos csontsűrűség mérés a Regionális Osteoporosis Központban.

    13:00-14:00: Egészség minden-kor-ban ? a csontritkulásról és még sok minden másról Dr. Barna Judit, Dr. Bors Katalin, Prof. Dr. Marton István.

    14:15-15:15: Gyógytorna ? nem csak elméletben Varga Terézia, Milusné Pap Viola - gyógytornászok.

    15:15-15:45: Közös nagy séta a hévízi Tó körül ? megismerni a világ egyik csodáját (indulás a Tófürdő bejáratától) Dr. Bergmann Annamária, reumatológus főorvos ? vagy ultrahangos csontsűrűség mérés a Regionális Osteoporosis Központban.

    16:30: Záró-rendezvény (meglepetésekkel).

    A Világnap során folyamatosan elérhető programok:

    12:30 - 15:45: büfé az ?Egészséges csonthoz?.
    12:30 - 16.30: ultrahangos csontsűrűség mérés a Regionális Osteoporosis Központban.

    A Világnap során kb. 100, 10-12 éves gyermeknek akadályverseny során játékos formában vetélkedőt rendezünk a csontritkulásról és egyéb hasznos ismeretekről!

    A program plakátját letöltheti ha IDE kattint!

    (WEBBeteg)

    Módosítva: 2008.11.05 09:22, Megjelenés: 2008.11.05 09:22
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Szürkehályog-műtét

    Szürkehályog-műtét

    Szponzorált tartalom

    Fájdalommentesen kezelhető a szürke hályog és visszaállítható a látásélesség. (x)

    Anyaságra készülve

    Anyaságra készülve

    Dr. Farkas Ágnes

    10 dolog, amivel segíthetjük, hogy egészséges terhességünk legyen a jövőben.

    Új szervvel élők UltraBalatonja - Szervátültetettek futása a hosszabb életért

    A világon egyedülálló módon, 40 szervátültetett és 2 dializált futóból álló csapat rajtol holnap (május 11-én) reggel 7-kor Balatonfüredről, közölte a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ) a különleges sporteseményre való felkészülés hírét a webbeteg.hu-val.

    Női kutatókat díjaztak: az agy öregedése, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezdeti felismerése

    Gyorsabban és hatékonyabban hathatnak a jövőben a gyógyszerek Dr. Csapó Edit, a LOréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért díjazott kutatásai eredményeinek felhasználásával. Dr. Kubinyi Enikő viselkedési, genetikai és idegtudományi módszerekkel dolgozik azon, hogy az emberi öregedés megbízható állatmodellje legyen a kutya.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.