Egészségvonat Miskolcon

Szerző: WEBBeteg

A szeptemberi állomások első helyszíneként szolgál 2008-ban Miskolc, ahol a tavaly nem csak a szűréseken vettek részt rekord számmal, de a különleges osztályfőnöki órára bejelentkezett kisiskolások is.

A speciálisan felszerelt Egészségvonat 2006 óta járja az országot, s a rajta dolgozó rezidensek, orvostanhallgatók és ápolónők eddig közel húszezer résztvevőn végeztek ingyenes szűrővizsgálatokat és adtak egyénre szabott tanácsokat.

Nem csupán a szervezet vércukor-, triglicerid- és koleszterinszintjét mérik, hanem a testzsírszázalékot, a vérnyomást, a haskörtérfogatot, a testmagasságot és a testsúlyt. Ezután az Egészségvonat személyzete a kapott eredményeket értékeli, és minden érdeklődőnek személyre szabottan adnak felvilágosítást illetve életvezetési, egészségügyi tanácsokat.

Nem lesz ez most másképp Miskolcon sem, ahol tavaly a szakadó eső ellenére sétáltak, s vártak türelemmel a miskolciak, hogy részt vehessenek a vonat által nyújtott szolgáltatásokon.

Az egészségvonat Miskolcon tartózkodik: 2008. szeptember 12., péneteken és szeptember 13., szombaton.

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menopauza Menopauza

Milyen testi és lelki tünetek jelentkezhetnek?

Onkológia Onkológia

Mennyiben lehet ma az ellátás személyre szabott?

Semmelweis-nap a Bethesda...

Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe. Békeidőben is, járványidőben pedig különösen. Ennek alkalmából adták át a Bethesda Gyermekkórházban a...

Kárpátaljai magyaroknak rendez...

Idén is gyűjt adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet a kárpátaljai magyaroknak - mondta a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.